Ivica Šeperić je izvrstan pjevač i glazbenik svima znan kao alfa i omega pratećeg sastava Mladena Grdovića. Osebujan bariton tenorskog sijaja Šeperić je slagao dugogodišnjim nastupima uživo i kao bubnjar,  što daje poseban značaj njegovom glazbenom autoritetu. 

Prošle godine je iz produkcije diskografske kuće ”Croatia Records” izašao njegov prvi album emotivnog karaktera ”Fališ mi brate” koji se bogatim i dobro osmišljenim tekstovima ponajviše naslanja na Dalmaciju.  

Za skladbu ”Ispod Marjana” na prošlogodišnjem XXIII. Marko Polo Fest-u osvojio je I. Nagradu stručnog žirija i samim tim Šeperić zasigurno ide pravim putem i vertikalom do glazbenog cilja. 

Uz  mnogobrojne ostale nagrade kao autor i kantautor sudjeluje na festivalima kao što su; Etnofest – Neum, MEF – Međimurski festival, Melodije Hrvatskog Juga – Opuzen,  Marko Polo fest – Korčula, Darfest  – Daruvar, MIK – Melodije Istre i Kvarnera te mnogih drugih.

Objedinivši festivalske skladbe, na albumu se nalaze i pjesme sa kojima se ovaj vrstan kantautor sprema osvojiti nove festivale u nadolazećoj godini.  IvicaŠeperić je ovim albumom ponudio slušateljima savršen spoj dalmatinskog zvuka i zabavne glazbe. Izvrstan tim suradnika i glazbenika koji su radili na novom albumu vrijedno je spomenuti, no izdvajamo da su aranžeri Stjepan Stipica Kalogjera i Branko Glavan stvorili malo glazbeno remek djelo zaokruženo nostalgčnim zvukom uz modernu produkciju za koju je svoj doprinos dao Dragutin Smokrović – Smokva. 

Na ovogodišnjem XXIV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Ivica Šeperić će izvesti skladbu ”Ćeri moja” za koju i sam potpisuje glazbu na tekst Ante Majića i aranžman našeg izvrsnog skladatelja Stipice Kalogjere, jednog od najizvođenijih autora na Marko Polo Fest-u, koji vuče korijene iz grada Korčule. /F.O./

PREDSTAVLJANJE IVICE ŠEPERIĆA:

 

Ispod Marjana – https://youtu.be/j9_jTsNgOT8

Fališ mi brate – https://youtu.be/aNB-wYCzbSU

Dalmacijo ti uvik si uz nas – https://youtu.be/vwJ35fs6BM8

Svoju ljubav – https://youtu.be/e_2OBT3Gmy4

Album – ”Fališ mi brate” –  https://youtu.be/24oFAGY6gqk