Ivica Šeperić je izvrstan pjevač i glazbenik svima znan kao alfa i omega pratećeg sastava Mladena Grdovića. Osebujan bariton tenorskog sijaja Šeperić je slagao dugogodišnjim nastupima uživo i kao bubnjar,  što daje poseban značaj njegovom glazbenom autoritetu. 

Prije tri godine iz produkcije diskografske kuće ”Croatia Records” izašao je njegov prvi album emotivnog karaktera ”Fališ mi brate”, koji se bogatim i dobro osmišljenim tekstovima ponajviše naslanja na Dalmaciju. Savršen spoj dalmatinskog zvuka i zabavnih melodijskih linija aranžmanski su izvrsno priredili Stjepan Stipica Kalogjera i Branko Glavan i samim tim stvorili malo glazbeno remek djelo koje je Ivicu Šeperića uz njegov tim suradnika poput Dragutina Smokrovića – Smokve diglo na sami vrh Hrvatske estradne scene.

Sve skladbe sa prvog albuma Šeperić je izveo (potrošio) na raznim festivalima gdje je osvojio mnogobrojne nagrade.  Za kladbu ”Ispod Marjana” na XXIII. Marko Polo Fest-u osvojio je I. Nagradu stručnog žirija i samim tim Šeperić zasigurno ide pravim putem i vertikalom do glazbenog cilja. Na XXIV. Marko Polo Fest-u skladbom ”Ćeri moja” osvaja II. Nagradu stručnog žirija. Sudjeluje na raznim festivalima kao što su; Etnofest – Neum, MEF – Međimurski festival, Melodije Hrvatskog Juga – Opuzen,  Marko Polo fest – Korčula, Darfest  – Daruvar, MIK – Melodije Istre i Kvarnera te mnogih drugih.

Poseban događaj koji obilježava njegov uspon na Hrvatskoj sceni je duet sa Jasminom Stavrosom u skladbi ”Pravi Dalmatinac” koja obilježava podneblje za koje pjesmom žive. Ivica Šeperić polako ali sigurno niže singlove za svoj drugi nosač zvuka

Na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Ivica Šeperić će izvesti skladbu ”Sinjorina Ciao” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman Stipica Kalogjera. Njegov krajnji cilj je osvojiti publiku i žiri na ovogodišnjem festivalskom izdanju. /F.O./

 

PREDSTAVLJANJE IVICE ŠEPERIĆA:

 

Ispod Marjana – https://youtu.be/j9_jTsNgOT8  

Fališ mi brate – https://youtu.be/aNB-wYCzbSU  

Dalmacijo ti uvik si uz nas – https://youtu.be/vwJ35fs6BM8

Svoju ljubav – https://youtu.be/e_2OBT3Gmy4  

Ćeri moja – https://youtu.be/9gAE1f9gLu8

Pravi Dalmatinac – https://youtu.be/1nAy5pcI7cM

Album – ”Fališ mi brate” –  https://youtu.be/24oFAGY6gqk