”Kulturno umjetničko društvo Metković” djeluje od 1977. godine u gradu Metkoviću.

Organizator je nadaleko poznate Smotre folklora ”Na Neretvu misečina pala”,  koja se u Metkoviću ovog svibnja održala 35. put.

Zahvaljujući djelovanju mnogobrojnih plesnih i glazbenih naraštaja, od predškolaca do veterana, društvo je sačuvalo od zaborava svoju nošnju, pjesmu, ples i značaj tradicijske glazbe.

KUD „Metković“ se danas ubraja među značajnije u Dalmaciji i Hrvatskoj a primio je za svoj uspješan rad do sada veliki broj državnih i međunarodnih priznanja.

Društvo je dobitnik nagrade ”Grada Metkovića” iz područja kulture te nagrade ”Dubrovačko-neretvanske županije” za iznimna postignuća u 2017. godini u kojoj je obilježena i 40.-ta obljetnica djelovanja KUD-a ”Metković”.  

Posebno želimo istaknuti priznanja na državnim natjecanjima, i to na dva natjecanja u istom danu, 14. listopada 2017. godine kada je  A sekcija osvojila je 2. mjesto na 24. Susretu folklornih ansambala u Čakovcu a dječja skupina 1. mjesto na 15. Festivalu dječjeg folklora Republike Hrvatske u Kutini.

Svaki od uspjeha KUD-a ”Metković” rezultat su dugogodišnjeg, temeljitog i zajedničkog rada svih plesnih skupina i KUD-ovog Mandolinskog orkestra koji, pod ravnanjem gospodina Tomislava Hercega, djeluje već 10 godina. Na XXIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli, Mandolinski orkestar KUD-a ”Metković” izvedbom najpoznatijih skladbi i kao klapska pratnja, oduševio je domaću i inozemnu publiku koja je od početka do kraja gromoglasnim pljeskom pozdravljala svaku pjesmu i njihovu izvedbu. Posebna nam je čast najaviti Mandolinski orkestar KUD-a Metković i na XXIV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2019. godine /F.O./