Zlatko  Jelinčić je rođen u Sinju. Solo pjevanje učio je kod prof. Mire Zidarić i Darije Hreljanović. Prve pjevačke angažmane dobiva u Zagrebačkom gradskom kazalištu ”Komedija” u kojem ostvaruje prve solo uloge u mjuziklima i operetama: Kapetan Doyle – ”Kralj je gol” (Grgić – Kabilja), Pinkerton – ”Priča s južne strane” (V. Barešića), Zlatar – ”Crna kraljica” (Tanodija – Krajača), Ivan – ”Šišmiš” (J. Straussa), Leonetto – ”Boccaccio” (F. Von Suppea).

Kao solist nastupa s Institutom za crkvenu glazbu Albe Vidaković (Bachova Cantata Christ lag in Todesbanden), sa Zagrebačkom filharmonijom (Poulenc – Gloria i Honegger – Božićna kantata). Član je Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gdje je ostvario solo uloge: Manrico u Večeras se improvizira L. Pirandela. Đavao u selu-F. Lhotke koji je snimljen na nosač zvuka sa simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Tarbuka. Glasnik u Aidi – G. Verdija, Ruiz u Trubaduru, Grof Lerma u Don Carlosu, Giuseppe u Traviati također G. Verdija. Kočijaš u Katarini Izmajlovoj – D. Šostakoviča.

Jelinčić se je usavršavao na međunarodnim seminarima kod poznatih pedagoga Zeller iz Graza te kod prof. Lidije Horvat Dunjko, te prof. Georgia Suriana. Član je opernog studija Zagreb profesora Petrušića s kojim je nastupao po cijeloj Hrvatskoj. Član je Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika i Hrvatske udruge za zaštitu izvođačkih prava. Nastupa i kao samostalni koncertni pjevač.

Na ovogodišnjem XXIV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina u Gradu Korčuli operni pjevač  Zlatko Jelinčić izvesti će skladbu ”Što bi ja bez tebe” za koju glazbu potpisuje Jure Perdija ”Bura”,  tekst Izvor Oreb a aranžman Darjana Blaće – Šojat i Jure Perdija ”Bura”. / F.O./