Petar Šegedin je rođen 2005. Godine u Dubrovniku. Izuzetan je glazbeni talent koji i matematičke zadatke riješava pjesmom. Završio je osnovnu školu Ante Curać ”Pinjac” u Žrnovu i osnovnu glazbenu školu ”Petra Kanavelića” smjer klavir kod profesorice Dine Nobilo, a solfeggio kod profesora Gorana Miloševića. Osim klavira, svira gitaru, harmoniku, bas gitaru i bubnjeve.

Sa sedam godina u duetu sa Zoricom Andijašević osvaja drugu nagradu publike na Marko Polo Festivalu 2013., skladbom ”Moje sunce”. U 2014. godini osvaja 2. nagradu žirija kao solista skladbom ”Za ljubav rođeni”. Iste godine na festivalu ”Slavuj Karmelenga” u Gradu Trogiru, osvaja posebnu nagradu žirija kao najmlađi izvođač i debitant festivala koju mu je posebno uručio gospodin Duje Coce, brat našeg slavnog tenora Vinka Coce. Na XX. Jubilarnom međunarodnom Marko Polo Festivalu, pisme i vina 2015. godine Petar u duetu sa ocem i skladateljem Ivanom Šegedinom za skladbu ”Idem ti ja” osvaja II. nagradu i srca publike spontanim višekratnim pljeskom. Na XXI. Međunarodnom Marko Polo festivalu Korčula 2016., Petar Šegedin je za skladbu ”Turbo Mašina” osvojio Nagradu za najbolji scenski nastup.

Obzirom da mu je najveći hobi ribolov, voli se pohvaliti kapitalcima.

Na XXII. Marko Polo Fest-u zajedno s čuvenom korčulanskom klapom ”Ošjak”, laureatima i višegodišnjim pobjednicima Omiškog festivala za skladbu ”More moje ti mi dušu griješ” osvaja II. Nagradu publike. Na XXIII. u duetu s ocem Ivanom Šegedinom izvodi skladbu ”Živi sine u životu” za koju osvaja III. Nagradu publike a na XXIV. 2019. ”Bit ću Moreškant” pamtimo njegovu izjavu: ” Meni nagrada ne treba. Volim pjesmu, druženje i publiku. To je sve.”

S ovim riječima i ako ne bati ”Morešku” Petar je zaista postao ”Moreškant”, jer svoju ljubav pjesmom redovito poklanja svom gradu Korčuli. Na ovogodišnjem XXV. Marko Polo Fest-u Petar Šegedin će izvesti skladbu ”Tebe dišen” za koju glazbu potpisuje Ivan Šegedin, stihove Željka Galić a aranžman Ante Vitaić i Petar Šegedin.  /F.O./

Predstavljanje Petra Šegedina linkovi:

 

https://youtu.be/LAE-4JSV2zE , https://youtu.be/881ZiAS4NxI , https://youtu.be/YmWhdaqARWI , https://youtu.be/IyL422EZwK4