Milena Vračko živi u Mariboru, Republici Sloveniji.

Glazbom se je intenzivno počela baviti u kasnijim godinama dajući prednost karijeri. Glazba je do prije 15. godina bila njen hobi koji joj je u slobodno vrijeme ispunjavao dušu i davao energiju za poduzetnički rad. Osim prekrasnog glasa i glazbenog nadahnuća Milena je poduzetnica koja ima tvrtku u R. Sloveniji i R. Hrvatskoj.

 

Njeni nastupi traju već punih 15. godina od onih velikih koncerata i festivalskih nastupa do dobrotvornih i individualnih na raznim susretima i proslavama.  Do sada je snimila 5 samostalnih albuma i posebno ističe kako joj je u srcu uvijek bila hrvatska glazba koju najčešće i rado izvodi. U suradnji sa poznatim hrvatskim skladateljem Želimirom Škarponom i producentom Robertom Grubišićem Milena je snimila nekoliko pjesama. U duetu s poznatim slovenskim tenorom Marijanom Zgoncem na Festivalu hrvatskog juga Opuzen 2019. godine skladbom ”Tebi” koju potpisuju autori Želimir Škarpona i Dalibor Musap osvajaju nagradu za najbolji duet.

Milena Vračko je zaista glazbeno nadahnuta osoba koja svaku pjesmu oboji pozitivnom energijom, jednostavnošću i melodijoznom glasovnom interpretacijom u kojoj njen zvonki i dominantan glas jednostavno privuče svakog slušatelja zabavne glazbe. Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina predstaviti će se skladbom ”Pisma nježna” za koju glazbu i aranžman potpisuje Želimir Škarpona a tekst Nedo Zuban. /F.O./

 

PREDSTAVLJANJE – MILENA VRAČKO

”Diamant se lasketa”https://youtu.be/2lo6kW32ysk