Nakon upućenog dopisa i poziva od strane gradonačelnika grada Korčule Andrije Fabrisa i direktora Marko Polo festivala Ivana Šegedina, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović prihvatila je pokroviteljstvo nad XXIII. međunarodnim Marko Polo festivalom pisme i vina, koji će se održati od 20. do 22. srpnja 2018. u gradu Marka Pola Korčuli ovim rječima: 

Poštovani gospodine Šegedin,

S velikim sam zadovoljstvom primila Vaše pismo i zamolbu za pokroviteljstvom nad XXIII. međunarodnim Marko Polo festom, festivalom pisme i vina Korčula 2018., koji će biti održan od 20. – 22. srpnja 2018. u Korčuli.

Zahvaljujem na pismu i koristim prigodu izvjestiti da sam prihvatila pokroviteljstvo, uvjerena kako će i ovogodišnji festival svoju uspješnost potvrditi bogatim sadržajem, velikim brojem sudionika i posjetitelja te pridonjeti promociji hrvatskih vina u turističkoj ponudi Republike Hrvatske.

Srdačno Vas pozdravljam i želim puno uspjeha u pripremi i održavanju najavljene manifestacije.

S poštovanjem,

Kolinda Grabar – Kitarović

Izuzetno smo počašćeni što je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović prihvatila i ovogodišnje pokroviteljstvo ne samo zbog festivala već i zbog jasne poruke o svjesti i važnosti uloge međunarodnog Marko Polo festivala u kulturnom, medijskom, gospodarskom i komunikacijskom smislu i procesima koji su izuzetno važni čimbenik za društvenu zajednicu, održivost turizma i vinogradarstva posebice na hrvatskim otocima. /F.O./

Pismo donosimo u cijelosti.