Nila i Sebastijan Vukosavić bračni su i novinarsko-voditeljski ali i glazbeni, par iz Dubrovnika.  Dugi niz godina su poznata lica i zaštitni glasovi Hrvatskog radija Radio Dubrovnik, u kojem je Nila glavna urednica, a Sebastijan spiker i voditelj. Osim što dijele profesionalno i bračno zajedništvo 23 godine, u prvom pandemijskom ”lockdownu” Nila i Sebastijan u vlastitoj kućnoj radionici započinju snimati vlastita autorska glazbena djela.

Na YouTube kanalu koristeći se sloganom svojih imena, ”Sila neba” je njihov duet koji spontanošču, produhovljenim stihovima i glazbenim melodijskim linijama ostavlja bez daha svakog slušatelja. U njihovim skladbama i izvedbama se osjeća jedno od najkreativnijih razdoblja u književnosti i umjetnosti a to je ”Renesansa na Stradunu”. Iznad svega je ljubav, dakle s ljubavlju protiv pandemije jer samo iskonska ljubav pobjeđuje sve.

Sebastijan je cijeli svoj život podredio glazbi. Kantautor je, sklada i piše stihove, a bio je član u nekoliko dubrovačkih vokalno instrumentalnih sastava: ”Amadeus”, ”Ad Libidum” i ”Al Capone band.” Nastupao je u glavnim ulogama u musicalima kazališne produkcije Kazališta ”Marin Držić” u djelima ”Dan od amora” i ”Ivana” a ujedno je bio i član kazališne družine ”Kolarin” iz Dubrovnika. Nila je svoju karijeru započela kao radijska spikerica i voditeljica brojnih javnih događanja u Dubrovniku i šire. Voditeljica je Marko Polo festivala 8 godina i u ovom poslu je izvrsna. Dugogodišnje iskustvo i svestranost Nilu je potaklo, da Sebastijanom stvori nešto posebno i originalno ali na izvorni i Dubrovački način. Njihove glazbene izvedbe su iskonske, otvorene i pitke poput izvora ”Omble”.

Posebno zadovoljstvo nam je ugostiti, čuti i osjetiti bračni par i duet ”Sila neba” koji će se na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u festivalu pisme i vina Korčula 2021. predstaviti skladbom ”Trebam te” za koju glazbu, tekst i aranžman potpisuje Sebastijan Vukosavić. U revijalnom dijelu programa predstaviti će se skladbama: ”Sad je kasno” za koju tekst i glazbu potpisuje Josip Sliško a aranžman Sebastijan Vukosavić i obradom poznatog hita Kemala Montena i Rade Šerbedžije ”Ni u tvome srcu” za koju tekst i glazbu potpisuje Zlatan Fazlić Fazla. /F.O./

Predstavljanje ”Sila neba”:

TREBAM TE – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/NL_1kywcwFY

NI U TVOME SRCU – obrada by “Sila Neba”

https://youtu.be/WHipKOyKldg

SAD JE KASNO – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/2Ycuu4cLwX0