Duet ”JuRe” iz Zadra sačinjavaju Jurica Urbanek i Renato Perović. Dugogodišnje glazbeno prijateljstvo dovodi ih do prvog singla ”Bit ćeš moja za vike” s kojim će se predstaviti na ovogodišnjem XXV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u pisme i vina, koji će se održati 17., 18. i 19. srpnja u gradu Korčuli.

Jurica Urbanek je život posvetio obitelji i tvrtki ”Aluflexpack novi” u kojoj radi kao voditelj održavanja a po profesiji je stručnjak za industrijsku automatiku i robotiku. Glazbi posvećuje slobodno vrijeme uz klavijature i radom u produkcijskim glazbenim programima.

Renato Perović od mladih dana sviranjem gitare zabavlja društvo i prijatelje a u dalmatinskoj klapi ”Zadarska Lanterna” započinje svoj profesionalni glazbeni put. Stečeno glazbeno iskustvo i znanje u sviranju mandoline radišno prenosi i na mlađe generacije. Renato je i dugogodišnji voditelj nekoliko acapella klapa u Zadru i okolici.

Skladba ”Bit ćeš moja za vike” za koju tekst i glazbu potpisuje Karlo Montana na aranžman Davora Grzunova donosi Marko Polo Fest-u toplinu dalmatinskih nota i izvoran tenorski ugođaj, dinamično i sa acapella stilom./F.O./