Početna stranica » SUZE ZA DALMACIJU U SPOTU MILE PERKOVA

SUZE ZA DALMACIJU U SPOTU MILE PERKOVA

Objavio Bizz Plus
0 komentar
https://youtu.be/jYtCA1J0rr8

Na prošlogodišnjem XXIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2018. godine Mile Perkov osvojivši žiri i publiku festivala postao je ”Zlatni Mile”, osvojivši GRAND PRIX feestivala. Nadamo se kako je ovim činom Perkov baš u gradu Korčuli udario temelje svojoj uzlaznoj glazbenoj karijeri.

Nakon nekoliko uspješnih singlova i nastupa na prošlogodišnjem CMC festivalu, Šibenčanin Mile Perkov snimio je spot za pjesmu “Suze za Dalmaciju”. Snažna priča koja govori o odlasku iz Dalmacije, ali i ljubavi prema rodnom kraju osigurala mu je prvo mjesto na međunarodnom festivalu zabavne glazbe Marco Polo 2018. na Korčuli. Na vokalnim dionicama pridružile su mu se klape Bunari i Godimenti, a gitare i mandoline odsvirali su Nino Nimac i Mile Perkov. Glazbu i aranžman potpisuje Ante Toni Lasan, dok su autori teksta Dinko Zrilić i Ante Toni Lasan. Videospot je sniman na lokacijama Split, Primošten, Šibenik, Knin, Drniš, Mirlović, Velim, Vodice i Tribunj, a konceptualno je zamišljen kao razglednica koja prikazuje svu raskoš dalmatinskog kraja. Režiju spota potpisuje Tomislav Dugandžić. Mile Perkov s nepunih je šest godina počeo pjevati u malom zboru Katedrale sv. Jakova u Šibeniku, a pohađao je i pripremne razrede Osnovne glazbene škole Ivan Lukačić u Šibeniku gdje je svirao trombon. Kasnije je bio član klapa “Logorun” Tribunj i “Mirakul” Vrpolje te ansambla “Bracera” s kojim je 2011. godine na Melodijama hrvatskog juga Opuzen osvojio drugo mjesto publike s autorskom pjesmom “Kada zaspe svića”. Nakon tog uspjeha kreće u solo vode sa singlom “Dalmacija plače, Dalmacija piva” s kojim nastupa u Opuzenu 2015. godine. Drugi singl “Kriva je” objavljen je 2016. godine, a treći “Lipša od sviju” 2017. godine. “Ajmo prijatelji” četvrti je singl kojim se široj publici predstavio na CMC festivalu 2018. godine.

Detaljnije  NATJEČAJ 25. MARKO POLO FESTA PROLONGIRAN DO 20. LIPNJA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE