Dario Darko Ciprijan je rođen u Republici Sloveniji. Školu je pohađao u Zagrebu. Po ocu vuče korjene iz Pupnata, naselja u gradu Korčuli. Nakon mature i završene Srednje glazbene škole, započeo je Studij glazbe u Zagrebu. Osamdesetih godina svira u mnogim zagrebačkim grupama. Izuzetno je kvalitetan i svestran glazbenik, vrhunski klavirist, koji uz vlastiti vokal započinje turneju po Europi devedesetih godina. U Republici Italiji otvara glazbeni studio u kojem niz godina radi kvalitetnu glazbenu produkciju za mnoge svjetski poznate glazbenike.

Na mnogim nastupima diljem Europe je više puta nagrađivan. Nakon nekoliko uspješnih nastupa na Međunarodnom Marko Polo Fest-u skladbama ”Morska sirena” i ”Grintavica” autora teksta Miroslava Mirka Borića,  na prošlogodišnjem festivalu predstavio se je skladbom ”More moje lipo”  autorice teksta  Marije Juračić.

Na ovogodišnjem 25. Korčulanskom festivalu Dario će izvesti skladbu ”Škuro je škuro” za koju potpisuje glazbu,  tekst  Marija Juračić a aranžman Toni Eterović. Darko nas svojom interpretacijom i izvedbom vraća u šezdesete godine. Sa osobitim razlogom, a možda ”iz dišpeta”.  /F.O./

 

Predstavljanje Dario Darko Ciprijan:

More – https://youtu.be/9MD7xM7VNzU

Morska sirena: https://youtu.be/UEt-tighY78

Grintavica – https://youtu.be/ZCD3qvG5eL4