Početna stranica » BANE JOVANOVIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024.

BANE JOVANOVIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Bane Jovanović je profesor matematike iz Niša, koji se već 25 godina bavi zabavnom i pop glazbom kao kantautor. Od glazbe ne živi, ona mu je hobi i velika ljubav još iz gimnazijskih dana, ali živi za glazbu i rezultat toga su mnogobrojni nastupi i nagrade na festivalima u Republici Srbije i regiji. Surađivao je sa mnogim poznatim kompozitorima i aranžerima iz Reublika Srbije i Crne Gore među kojima su Bratislav Stamenković, Duka Martinović, Bata Zlatković, Vojkan Borisavljević, Bane Radulović, Dalibor Marković, Marko Stojković…

Na 40. Beogradskom proljeću 2000.godine od 200. novih prijavljenih skladbi ulazi u uži izbor među 14 najboljih odabranih za natjecanje na ”Slavjanskom bazaru” u Ukrajini. 2005. Godine sudjeluje na međunarodnoj večeri ”Sunflower” festivala u Zrenjaninu. 2011., 2014. i 2016. godine nastupa na festivalu zabavne glazbe ”Fezam” u Šapcu gdje osvaja nagrade i priznanja za doprinos festivalu. 2016. godine izdaje retrospektivni CD ”Zbog tebe postojim” za diskografsku izdavačku kuću ”Diskos” sa skladbama nastalim od 1998. do 2008. godine.

2018., 2019., 2020. i 2021. godine na festivalu ”Majsko ljeto” u zemunu osvaja II. I III. Nagradu stručnog žirija za najbolje pop pjesme. 2019. godine na festivalu ”Summer fest” u Aranđelovcu osvaja II. Nagradu. 2020. godine na festivalu “Zlatni glasovi” u Surčinu s pjesmom osvaja 3. Nagrade; za glazbu, tekst i aranžman. 2021.godine na festivalu “Akord” u Rumi dobio je nagradu za interpretaciju, a 2022.nagradu za najoriginalniju pjesmu i Zlatnu plaketu za 25 godina rada na estradi. Na 16.međunarodnom festivalu zabavne glazbe “Darfest 2021.” u Daruvaru, u Republici Hrvatskoj, gde je bio jedini sudionik iz Republike Srbije, osvaja II. Nagradu, a 2022. godine osvaja nagradu publike. Na  27. međunarodnom festivalu pisme i vina Marko Polo Fest – Korčula 2022., u Hrvatskoj, Bane Jovanović se je predstavio skladbom “Nikad se više ne ponovilo” za koju je napisao tekst, a glazbu i aranžman je priredio Marko Stojković s kojom osvaja Nagradu društvenih mreža i Nagradu direktora festivala. 2023. godine nastupa na 22. “Festivalu ljubavi i vina” kao gost večeri, u Velikoj Vjećnici Gradske kuće u Subotici, a 2024. Godine na istom festivalu izvodi svoju autorsku skladbu i nastupa zajedno s glavnom zvjezdom večeri Spomenkom Đokic Krstić iz poznate grupe “Lutajuća srca”.

Bane Jovanović je dobitnik i nekoliko godišnjih stručnih nagrada u Republici Srbiji: ”Beogradski pobjednik” 2018. i 2019. godine za pop izvođača, a 2019. godine u ”Sava centru” u Beogradu osvaja nagradu ”Balkan Awards” za kantautora godine. Iste godine je dobitnik i nagrade ”Prvi Oskar Srbije” za pop pjesmu godine. 2021. godine je dobitnik priznanja za doprinos kulturi Republike Srbije ”Serbian Economic Forum” u Beogradu. 2022. godine osvaja Nagradu za najboljeg kantautora na ”Summit Success” u Beogradu.

Na XXIX. međunarodnom Marko Polo festivalu pisme i vina Korčula 2024. godine Bane Jovanović će se predstaviti publici sa svojom novom i simpatičnom kantautorskom skladbom ”Most do srca tvog” za koju potpisuje glazbu i tekst a aranžman Marko Stojković. /F.S./

 

PREDSTAVLJANJE BANE JOVANOVIĆ:

”Te noći kakva si bila” – https://youtu.be/jrxWj_c7lwg?si=WBAFwYfmVygLcZ7N

”Nikad se više ne ponovilo” – https://youtu.be/QBf0olaRikk?si=bfqNEkU-YUjXLtst

Ti si moj Anđeo – https://youtu.be/QBcIgsR_hB0?si=OAbepwzCW5YIUdcN

”Godina je od kad te nema” – https://youtu.be/hQ-w8GWbzIk?si=MODO9ZN72jSbAsad

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE