Početna stranica » DANI DANDOSA IZ REPUBLIKE SLOVENIJE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

DANI DANDOSA IZ REPUBLIKE SLOVENIJE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Daniel Horvat umjetničkog imena ”Dani Dandosa” je slovenski poznati zabavni pjevač. Potiče iz glazbene obitelji i od djetinjstva se bavi glazbom. 2007. Godine u Bedekovčini sa skladbom ”Nisam pijan” osvaja ”Nagradu za najbolji scenski nastup”. Kao pobjednik festivala ”Zlatne note Križevci” 2016. godine osvojenim nagradama I. Nagradom žirija i publike stječe pravo nastupa na Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2017. godine gdje za skladbu ”Ruže bijele i crvene” u izvedbi s klapom ”Aeternum” osvaja I. Nagradu i srca publike. S klapom ”Aeternum” 2017. godine nastupa na zabavnom festivalu ”Dar fest” u Daruvaru gdje za skladbu ”Pozdravi mi Dalmaciju” osvajaju 1. Nagradu publike i žirija i ostvaruje pravo sudjelovanja na Marko Polo Festu. 2018. godine na festivalu ”Zlatne note Križevci” za skladbu ”Zasvirajte tambure” osvaja III. Nagradu publike a 2019. Godine I. Nagradu za skladbu ”Hajdemo na fesštu”.

 

Dani Dandosa je 10. Godina bio član poznate slovenske etno grupe ”Halgato band” kao glavni vokal i violinista sa kojom i do dan danas surađuje bez obzira što je samostalni vokalni solista. Sa ”Halgato bandom” Dani je nastuapa na: slovenskom nacionalnom festivalu ”Narečna popevka” 2007. i 2009. Godine na Emi (slovenskom izboru za pjesmu Eurovizije) 2008. Godine, na samostalnim koncertima (u Cankarjevom domu u Ljubljani i po cijeloj Sloveniji, Italiji itd).

 

Tekstove mu piše poznati slovenski pisac Feri Lainšček, a glazbu (i tekstove na hrvatskom jeziku) Milan Ostojić Leszczynski.

Na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festu u gradu Korčuli Dani Dandosa će izvesti skladbu ”Lažu ljudi” za koju tekst i glazbu potpisuje Milan Ostojić a aranžman Dean Borovič. /F.O./

 

Predstavljanje Dani Dandosa:

”Pozdravi mi Dalmaciju” – https://youtu.be/9zFmFP2iH-k

Detaljnije  HNB: Kuna oslabila prema euru za 0,16 posto

””Ruže bijele i crvene” – https://youtu.be/UvnQ4XRIaG4

”Ruže bijele i crvene” – Marko Polo Fest- https://youtu.be/bBdDfnJ0Z5I

”Lažu ljudi” – https://youtu.be/AWDNDey3L_Y

 Dani DandosaYouTube kanal (Dani Dandosa) – https://www.youtube.com/user/dani81545

Kontaktni podaci: +386(0)70 655 319

horvatdaniel.horvat@gmail.com

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE