Početna stranica » DRAGANA KAJTAZOVIĆ IZ BiH NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2018.

Dragana Kajtazović je rođena u Travniku.

Kao petogodišnjakinja sa obitelji se seli u Bihać gdje završava školu i započinje svoju glazbenu karijeru kao teenagerka pjevajući sa svojim tadašnjim rock bandom ”Okus Meda”, koji danas prati Alena Islamovića.

Izuzetna je i osebujna interpretatorica raspuklog glasa, koji joj je donio epitet bosansko hercegovačke Bonnie Tyler.

Svoj prvi samostalni album ”Da sam te čekala” snima 1989. g. u Sarajevu u studiju Brane Likića frontmena čuvene sarajevske rock grupe ”Rezonansa”,  koji izlazi tek 1996. zbog poznatih i nemilih događaja. 1997. g. na Bihaćkom festivalu pjesmom „Nemoj srce slušati“  najavljuje svoj slijedeći album „Ne diraj uspomene”.

  1. g. izlazi sa singlom „Nisi mi rekao volim te“.

Slijede nastupi i promotivne aktivnosti po svim medijskim kućama širom BiH i regije sve do 2001. kada u duetu sa Mirkom Šenkovskim Geronimom odnosi Grand Prix na festivalu u Bihaću pjesmom „Let za Carigrad“ koja postaje veliki hit u BiH i šire. Sljede mnogobrojni nastupi zajedno sa Geronimom sa kojim u duetu nastupa i na izboru za ”Pjesmu Evrovizije” 2002. g. sa pjesmom „Zlatno zlatnije“. Uspjeh dueta ih inspirira da objave i zajednički album krejem 2002. pod nazivom ”Gori Zemlja”.

Nakon diskografske pauze do 2006. godine Dragana objavljuje svoj novi samostalni album pod nazivom ”Sevdah Miriše” sa kojeg izdvajamo nekoliko hitetičnih pjesama koje se i danas često čuje u eteru.

Slijedećih desetak godina Dragana i Geronimo se posvećuju vlastitom glazbenom studiju iz kojeg izlaze brojni hitovi najvećih regionalnih zvijezda kao što su Halid Bešlić, Kemal Monteno, Crvena Jabuka, Mladen Vojičić Tifa, Zlatko Pejaković, Miroslav Škoro, Alen Islamović, Amir Kazić Leo, Hanka Paldum, Danijela Martinović i mnogi drugi a pjesme koje svi jako dobro znamo a možda ni ne znamo da su nastale upravo u studiju Dragane i Geronima su: ”Čardak”, ”Lavanda”, ”Što svaka žena sanja”, ”Zlatne žice”, ”Lažu nam u lice” ,”Romanija”, ”Sofra”, ”Minka”, ”Ja bez tebe ne mogu da živim”, ”Živim, da živim” i mnoge druge… Dragana se 2016. g. vraća svojoj prvoj ljubavi pjevanju i snima duet sa Mladenom Vojičićem Tifom pjesmu: ”Volim te još i danas” koja izvrsno prolazi kod publike a i kod glazbenih urednika i zauzima značajno mjeso u eteru u cijeloj regiji. Na ovogodišnjem 23. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Dragana će se predstaviti skladbom ”Sjajna putovanja”, za koju glazbu i tekst potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo a aranžman G-team. /F.O./

Detaljnije  IGOR CUKROV NA XXIX. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

PREDSTAVLJANJE DRAGANE KAJTAZOVIĆ:

”Volim te još i danas” – https://youtu.be/gV7V_s-r1c8

”Sevdah miriše” – https://youtu.be/A6s7JXoMwwI

”Let za Carigrad” – https://youtu.be/VWhuC7Qta3w

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE