Početna stranica » DUBROVKINJA ANITA NIKIĆ ”SRETNOM DJECOM” NA 29. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

DUBROVKINJA ANITA NIKIĆ ”SRETNOM DJECOM” NA 29. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Anita Nikić je rođena u Dubrovniku, gdje je stekla osnovno i srednje opće i glazbeno obrazovanje. Emotivno je vezana za Dubrovnik i svoju Rijeku dubrovačku. Dugi niz godina živi u Zadru gdje je stekla i visoku naobrazbu. 

Anita je profesorica informatike u osnovnoj školi i jako voli rad s djecom, a to možemo vidjeti i kroz veliki angažman van nastave u inim aktivnostima.

Osim glazbenog djelovanja voli rekreativno ronjenje, a često je možemo u zimskim mjesecima sresti na nekoj planini i kao skijašicu. Njenu osobnost zapravo odlikuje svestranost i ljepota života u svakom pogledu što je čini izuzetnom i posebnom. 

Član je škloske glazbene grupe, a glazbom se bavi od srednje škole.

Glazbeni opus njenog djelovanja je kroz klapu i razne zborove do 2016. godine kada se po prvi puta predstavlja kao solo pjevačica, na pozornici duhovnog festivala ”Svjetlost dolazi”.

Svoju glazbenu karijeru nastavlja njegovati odlaskom na razne koncerte i festivale, a ono najljepše za Anitu je nastup sa svojom djecom.

Nastupom na ”Darfestu” zamjećena je od strane RTL TV produkcije nakon čega 2019. godine nastupa na RTL show spektaklu ”Ljetni hit”.   

Na pozornicu XXIX. Međunarodnog Marko Polo Fest-a – Korčula 2024., Anita nam donosi jednu zanimljivu priču. Djevojka koja će svirati na violini je Anitina bivša učenica, naime njih dvije zajedno nastupaju još dok je Ivana Barjašić bila u Osnovnoj školi, a sad završava treću godinu glazbene akademije. A mladić koji je napravio aranžman i svira na klaviru je Josip Hađinac iz Dubrovnika. Tekst za skladbu ”Nek je sretno svako djete” s kojom će se predstaviti na 29. Festivalskom izdanju napisala je Nena Barjašić, a Ivana njena nećakinja, donjela ga je svojoj profesorici kako bi ga uglazbila. Zanimljavu priču Anite možete osjetiti na ovoljetnom 29. Marko Polo Fest-u – Korčula 2024. /F.O./

Detaljnije  A' CAPPELLA VEČER PISME I VINA ODUŠEVILA PUBLIKU NA MARKO POLO FESTU 2018.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE