MARCO POLO FEST

ELI ŽUVELA NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Eli Žuvela je ”Velo Luško dite” koje živi za glazbu a glazba se sa njim bavi još od dječačkih dana. Kao devetogodišnjak svira gitaru, kontrabas i klavir. Nakon Osnovne glazbene škole, završio je srednju glazbenu školu ”Vatroslav Lisinski”. Gitara koja je uvijek na dohvatu njegove ruke i vokal sastavni su dio njegove obitelji i života. Eli je zapravo izuzetan otočki ”endem” koji se nije otisnuo barkom u svijet, već glazbenim nadahnućem postaje sastavni dio i član poznatih grupa: ”Stijene”, ”Libertas”, ”Film”, ”Cesta la vie” s kojima je proputovao Europu, Ameriku, Kanadu i dr…   

”Ti me čuvaš” Elijeva je autorska pjesma s kojom u duetu s Meri Cetinić nastupaju na festivalu ”Dalmatinska šansona Šibenik 2002.” i osvajaju šibensku publiku. Duet sa Oliverom Dragojevićem i skladba ”Tija san je jubit” nakon tri izdana albuma otvara glazbene vidike u stvaranju njegovog četvrtog albuma kojeg planira izdati koncem 2022. Godine.           

                                                                                                       

Eli se je po prvi puta na Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina u gradu Korčuli predstavio publici 2016. godine skladbom ”Dva fižula” https://youtu.be/MXKVKNvb9_A , kada kao debitant osvaja srca publike i Nagradu umjetničkog direktora festivala. 2017. godine za skladbu ”Umoran sam zadnji put” https://youtu.be/d4Uk8LnGQHs , koju izvodi u duetu sa Tonijem Jankovićem Eli osvaja ponovo Nagradu umjetničkog direktora festivala. 2018. Godine skladbom ”Ima ništo vridno” https://youtu.be/HRKwG-wFnMU , Eli osvaja isto Nagradu umjetničkog direktora festivala. 2019. godine skladbom ”Kad svane novi dan” https://youtu.be/a8B9fgelkYE , osvaja srca publike.

2020. godine izvodi skladbu ”Kraj starog komina” https://youtu.be/ySsuYDKHVlY , u duetu sa Dubravkom Kneževićem a 2021. godine za skladbu ”Dođi mi u dvore” https://youtu.be/3j2LDC9kmzE osvaja Nagradu umjetničkog direktora festivala. Dakle Eli uglavnom niže sve umjetničke Nagrade.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. godine Eli Žuvela će se predstaviti skladbom ”Žao mi je” za koju potpisuje glazbu, tekst i aranžman. /F.O./

Exit mobile version