MARCO POLO FEST

GABRIELA ANTONAC NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Gabriela Antonac je rođena 2002. godine i dolazi iz istarskog Grožnjana, poznatijeg kao ”Grad umjetnika”. Za vrijeme osmogodišnje škole, pohađala je šest godina glazbeni tečaj u Grožnjanu. Nakon završene opće gimnazije upisala je studij prava na Pravnom fakultetu u Rijeci gdje završava treću godinu studija.

Gabriela je pravi glazbeni put započela u udruzi ”Mali veliki mikrofon” iz Buzeta koju vodi Alen Poropat, dok satove pjevanja pohađa kod profesorice Katarine Jurić i Ane Kučan. Uz njihovu pomoć nastupa diljem Istre a posebno ističemo njene nastupe na festivalima ”All you need is love” u Pazinu te na ”Dječjem mikrofonu” u Rijeci. Gabriela je pjevanje počela usavršavati kod riječkog opernog pjevača Voljena Grbca, koji je u duetu sa svojom učenicom Teom Vučak osvojio Grand Prix prošlogodišnjeg XXVII Marko Polo Fest-a i poznate nam Vivien Gallette koja je nastupala na Marko Polo Fest-u. Ovaj glazbeni i bračni dvojac vodi i mladu ”Grožnjanku” na lokalne festivale ”Grobnička skala” i ”Prvi glas Zagorja”.

Nakon osvojene ”III. Nagrade Publike” za izvedenu skladbu ”Koraci od zlata” na prošlogodišnjem Marko Polo Fest- u Korčula 2022., Gabriela ne posustaje već upornim radom u studiju poznatog riječkog glazbenika i snimatelja Roberta Grubišića ovih dana privodi kraju svoju novu skladbu za ovogodišnje XXVIII. Međunarodno izdanje.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Gabriela Antonac će se po drugi puta predstaviti skladbom ”Najbolje od mog života” za koju glazbu i aranžman potpisuje Robert Grubišić a tekst Robert Pilepić. /F.O./

PREDSTAVLJANJE GABRIELA ANTONAC

”Zač nan se j srića skrila” – https://youtu.be/VjYSj3A9MLU  – Izvedba u živo

”Koraci od zlata” – https://youtu.be/8KgS6APUmD8

 

Exit mobile version