Početna stranica » IGOR CUKROV NA XXIX. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

IGOR CUKROV NA XXIX. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Igor Cukrov je rođen u Šibeniku. Zbog oca koji svira trubu u okestru Hrvatske ratne mornarice  s obitelji seli u Split. U glazbenoj školi ”Josip Hatze” naučio je svirarti gitaru, klarinet i klavijature a od svog oca trubu. Sa sedam godina postaje pobjednik dječjeg festival ”Prvi pljesak” u Splitu.

Od 2007. godine na poziv voditelja klape ”Cambi” postaje njen član i debitant na Splitskom festivalu, gdje osvaja nagradu za najboljeg debitanta. Studij teologije, kojeg je pohađao na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu nije ga osvojio do zaređenja, već glazbeni osjećaj duše i srca koji se implementarno transformira kako u njegovom glasu, tako i u moći interpretacije.

Slobodno možemo reći, da svaka Igorova izvedba zrači snažno, jednostavno i spontano, osvajajući sve ljubitelje glazbe i dobre pjesme. Njegov vokalni kvalitet nije samo tenorski moćan, već je obojan sa sa originalnošću poput endema. U ”Operaciju trijumf”, regionalnoj verziji talent showa Fame Academy, Cukrov je pokazao glazbene kvalitete bez obzira na plasman. Slijede nastupi na ”Dori”, gdje posebno ističemo finale 28. veljače 2008., nastup i pobjedu Igora Cukrova s Andreom Šušnjarom, a nešto kasnije solidan plasman na Eurosongu, predstavljajući Republiku Hrvatsku u Moskvi skladbom ”Lijepa Tena” autora Tonča Huljića.                                                                                                             

Na festivalu ”Slavuji Karmelenga” održanom u Gradu Trogiru 2014. godine a posvećenom našem nezaboravnom tenoru Vinku Coci, Igor Cukrov skladbom ”Prida bi se mandolini” osvaja srca trogiranki i trogirana osvojivši Grand Prix festival. Danas je Igor ne samo Europska zvijezda već tenor svjetskih razmjera koji nastupa od Abu Dhabija, Dubaija, Poljske do još udaljenijih krajeva naše galaksije. Baviti se glazbom i stvarati više glazbenih pravaca za Igora više nije izazov već stvarnost.                                                                                                                                   

Na XXI. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Igor Cukrov se je po prvi puta predstavio skladbom ”Ima nade” za koju je tekst, glazbu i aranžman potpisao Nenad Vilović s kojom Igor osvaja I. Nagradu publike. U međuvremenu Igor je dobio najveće blago i najveći hit svog života, sina Kristijana sa suprugom Katarinom. Na XXVI. Marko Polo Festu za skladbu ”Ako treba moliti” osvaja Grand Prix Marko Polo Festa 2021. godine.  U međuvremenu Igor je jedan od najtraženijih glazbenika i solista u regiji.

Detaljnije  ŽENSKA KLAPA ”KANELA” NA MARKO POLO FESTIVALU KORČULA OD 19. – 21. SRPNJA 2019.

Skladbom ”Dok imam tebe” https://youtu.be/WkxDSrEgxnY?si=gr12fNWzzhNzPvsw  koju potpisuje njegov otac Ivica Cukrov postiže izniman uspjeh i učestale nastupe. Igor je izuzetno vrijedan glazbenik koji neumorno i svakodnevno radi te snima nove skladbe od kojih će jednu izvesti  na XXIX. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2024. /F.O./

 

Predstavljanje Igor Cukrov:

Dok imam tebe – https://youtu.be/WkxDSrEgxnY?si=FcUUw5Fph-iohj6P

Jedna duša jedno tilo – https://youtu.be/Tumyp5dKPIU

Lijepa Tena – https://youtu.be/HzP-DRrnvxs

Mjesečar – https://youtu.be/WlrBCjm_Fdc

Nebesa – https://youtu.be/NCVSk_qtJ-w

Ima nade – https://youtu.be/NCVSk_qtJ-w

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE