MARCO POLO FEST

ISTRIJANKA MAJA MILJAVAC NA XXVIII. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Maja Miljavac  je rođena 1982. godine u Puli. Po struci je magistar ekonomije. Trenutno radi u ”Kući istarskog maslinovog ulja u Puli”. Pjevanjem se bavi od djetinjstva, a svoj glazbeni put je započela u školskom zboru.  Već s 14 godina sudjeluje na festivalu tinejđera u Puli s pjesmom ”Kada sa 14 godina”  na tekst i glazbu Silvana Babića. Na festivalima u Puli i Pazinu osvojila je ”II. Nagradu publike” i posebnu ”Nagradu stručnog žirija”. Sudjelovala je na raznim glazbenim natjecanjima a posebno pamti državno natjecanje ”Goli glas”.

U glazbenoj školi ”Ivana Mateića Ronjgova” u Puli je upisala solo pjevanje, a tečaj za klavijature u ”Okud Istra”. Bila je član zbora ”Cantus Populi” i istovremeno član mješovite vokalne skupine ”Nešpula” iz Pule. 2016. godine bila je vanjski suradnik u dvije kazališne predstave neverbalnog kazališta ”Dr. Inat-a” iz Pule. Dva njena najdraža koncerata na kojim je nastupala su ”Božićni koncerti” s puhačkim orkestrom u ”Istarskom narodnom kazalištu”, koja pamti i kao veliko glazbeno iskustvo.

Maja je izuzetno talentirana glazbenica koja piše tekstove i glazbu za svoje pjesme, a do sada je izdala dvije pjesme: ”Nona” i ”Čuvaj, čuvaj”.  Nastupala je kao kantautorica na velikom humanitarnom koncertu povodom 5. rođendana ”Radia Medulin FM”.  Trenutno je član ”A mol show benda”.

U lipnju ove godine nastupa na ”MIK-u” u duetu sa kolegom Matejem Plavčekom sa pjesmom ”Na vrh Učke” kojem se izuzetno veseli.

Maja Miljavac će se na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u, pisme i vina Korčula 2023. Godine predstaviti po prvi puta skladbom ”O čemu sanja žena kao ja”, za koju tekst potpisuje izvrstan i uhodan tim u kojem je: Duško Rapotec Ute – autor glazbe, Robert Pilepić – autor teksta i Saša Valenčić  – autor aranžmana.  /F.O./

Predstavljanje Maja Miljavac

”Nona” – https://youtu.be/RrM539lyuhc

”Čuvaj, čuvaj” – https://youtu.be/uqbwdv-zDHs

Exit mobile version