Početna stranica » IVAN HRŠAK ”JURIKA” NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

IVAN HRŠAK ”JURIKA” NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Ivan Hršak umjetničkog imena ”Jurika” je započeo svoju vokalno instrumentalnu karijeru u grupi ”Lepi cajti” početkom devedesetih godina. Snimili su čak 9 albuma zabavne glazbe a ”Jurika” je član Hrvatske glazbene unije (HGU) i samostalni umjetnik Republike Hrvatske.”Lepi cajti” su jedan od najboljih glazbenih sastava koji izvode zagorsku narodnu  i zabavnu glazbu. Zagorsku popevku godinama prenose nastupajući svijetom od  Slovenije, Njemačke, Slovačke do daleke Kanade, tako da ih slobodno možemo svrstati u međunarodne zabavne bandove. Do sada su snimili tri spota koji se ponajviše emitiraju na Croatian Music Channel ( CMC televiziji). ”Lepe cajte” uz našeg ”Juriku” krasi i izvrsna kći Martina, njegov sin Danijel kao bubnjar u grupi, Ivan Hršak ”Belko” na klarinetu, Mirko Klasić ”Miki” na klavijaturama i basist Darko Tušak.

Unatoč današnjem stereotipnom načinu života i otuđenosti ljudi ”Jurika” i ”Lepi cajti” idu putem zabavne glazbe spajajući Zagorije i Dalmaciju, što ih dovodi do izvrsnih melodija i pjesama. Izbrušen, ugodan, melodičan i nenametljiv vokal ”Jurike” nešto je davno izgubljeno s Hrvatske glazbene scene a to ”nešto” i te kako ”Jurika” ima.

Na XXIV. Međunarodnom Marko Polo Festivalu ”Jurika Show Band Cajti” predstaviti su se po prvi puta skladbom ”U nemirnim morima” za koju je glazbu i aranžman potpisao Darko Berović na tekst Ljiljane Hidić Pasariček i osvojili su Nagradu za najbolju glazbenu melodiju. Na 25. Festivalskom izdanju Ivan Hršak ”Jurika” izvode skladbu ”Jubavi lipa” za koju glazbu i teksta potpisuje Ivan Šegedin a aranžmana Ivan Hršak ”Jurika” sa kojom osvajaju I. Nagradu publike. U 2020/2021. godini ”Jubavi lipa” je najizvođenija skladba na TV i radijskim postajama u regiji. Na 26. Marko Polo Fest-u prošle godine za skladbu ”Nosim te na dlanu” autora glazbe i teksta Ivana Šegedina, Ivan Hršak osvaja 2. Nagradu publike a skladba postaje hit na mnogim radio postajama. Na 27. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Ivan Hršak Jurika će se predstaviti skladbom ”Iz tvojih očiju ljubav dolazi” za koju potpisuje aranžman a  glazbu i tekst skladatelj Ivana Šegedin. /F.O./

Detaljnije  ROBERT FICKER NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2022.

PREDSTAVLJANJE – IVAN HRŠAK ”JURIKA”:

”Nosim te na dlanu” – https://youtu.be/ttinwhSgs8I

”U nemirnim morima” –  https://youtu.be/MvXo3YhPWYI

”Jubavi lipa” – https://youtu.be/FHHVbbl-NTk

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE