Home Festival LEJLA IMAMOVIĆ IZ AUSTRIJSKOG GRAZA NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2018.

Lejla Imamović dolazi iz Austrijskog Graza. Potiče iz glazbene obitelji čiji korijeni vuku iz Bosne i Hercegovine. Glazbom se bavi od 8. godine. Pored Gimnazije u Grazu pohađa i nižu glazbenu školu smjer klavir a 2007. godine osnovala je i svoj prvu obiteljsku glazbenu grupu: Muzik Band Amadeus ”Senna” koji registrira na Internacionalnoj razini u Beču kod AKM.

Sestra Sejla koja je glazbeno obrazovana svira i pjeva prateće vokale, majka Senna svira klavijature a radi kao profesor muzike, tata svira gitare a radi kao profesor matematike i fizike. U istinu zanimljiva i glazbeno nadarena Lejla iz zanimljive obitelji je završila Musik Konzervatorijum  ”Johann Joseph Fux” u Gracu – smjer Klavir. Glazbenu karijeru uspoređuje sa ”Skalama” a onaj tko se bavi glazbom i te kako razumije njene riječi. Svestrana je u glazbi i rado sluša pjesme s Balkana a na konzervatoriju je u medijima nazivaju ”Van serijski talent”. Govori: Njemački, Engleski, Talijanski, Španjolski, Arapski, Turski i sve jezike iz bivše EX- JU. Sa 16. Godina osvaja prvu nagradu u Austriji na ”Musik Song Kontekst” a nagrada je mjesec dana usavršavanja na Musikuniversumu u Californiji pod pokroviteljstvom Californijskog Guvernera gospodina Arnolda Schwarzeneggera.  U Republici Njemačkoj Lejla osvaja prvo mjesto na takmičenju ”Vip Superstar” a od ukupno tri pobjede prva je u BiH na World Super Star 2008. Tuzla sa pjesmom ”Sultanija”. 2009. godine u Austriji na takmičenju ”Starmania” ulazi među 10 najboljih mladih pjevača gdje modni agenti otkrivaju osim glazbenog talenta njene svestrane i izvrsne performanse kao model za ”Otto” kolekciju.

Lejla 2009. godine nastupa na natjecanju ”Studensko ljeto” u Maglaju gdje osvaja treću nagradu stručnog žirija. 2012. godine sa svojom grupom ulazi u studio Amadeus Production kod Marina Meštrovića i snima pjesme: Prijatelji, Fališ mi fališ, Sultanija, Iz inata, Moja si ljubav te dva videospota u režiji TV Hayat. Izuzetno je vrijedna i nadarena osoba kojoj ništa nije teško. Sudjeluje na raznim natjecanjima i humanitarnim koncertima za koje prima određena priznanja. Pred njom su mnogi projekti i izazovi. Posebno ističemo njenu suradnju i snimanje novih pjesama pod dirigentskom palicom radišnog hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima za njen novi album. Trenutno snima sa svojom grupom album za Austrijsko tržište gdje studira na Pedagoškom Univerzitetu u Grazu. Na XXIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Lejla će se predstaviti skladbom ”Kiša pada” za koju glazbu i tekst potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo a aranžman G-team. /F.O./

Detaljnije  POPULARNI VOJVOĐANIN MARKO ŽIGMANOVIĆ NA MARKO POLO FESTIVALU

 

PREDSTAVLJANJE LEJLE IMAMOVIĆ:

”Iz inata” – https://www.youtube.com/watch?v=6fIZi8VP5qw

”Fališ mi”-  https://youtu.be/AaZrxL6gMbQ

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE