Početna stranica » LEONARD PEROVIĆ NA XXVIII. MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

LEONARD PEROVIĆ NA XXVIII. MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Leonard Perović je rođen 1958. godine u Zadru.

Djetinstvo je proveo u Arbanasima. Solo pjevanje je učio od svoje pok. majke sopranistice Ane Perović koja je završila školu solo pjevanja u Zagrebu i sudjelovala je u izvedbi opere ‘’Mala Floramy’’.

Leonard je nastavio majčinim stopama i često nastupa u raznim kombinacijama.

Pjevao je u gradskom zboru ‘’Petar Zoranić’’ punih 30. godina a nakon toga u proslavljenom ansamblu ‘’Donat’’. Posebne pjevačke trenutke je proveo u mnogim klapama. Nastupao je kao solista, II. Bariton i tenor. Na mnogim koncertima i van Republike Hrvatske Leonarda su pratili:   Simfonijski i tamburaški orkestri i glazbeni sastavi na mnogim manifestacijama.

Leonardova poruka je: ”Veselim se dok pjevam i drago mi je kad vidim veselu i razdraganu publiku dok ih zabavljam i kada uživaju u mojim izvedbama raznih stilova glazbe’’.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2023. Leonard Perović će se predstaviti skladbom ‘’Lako ti je poznat Dalmatinca’’ za koju glazbu i tekst potpisuje poznati zadarski pjesnik i skladatelj Ante Sikirić Krivin a aranžman Miroslav Konopa. /F.O./

Detaljnije  ANTE SIKIRIĆ ''KRIVIN'' – DALMATINSKA POETA NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2023.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE