Početna stranica » MARIO PLANTAK NA XXVI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2021.

MARIO PLANTAK NA XXVI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Mario Plantak je kompozitor i producent iz Hrašćine u Zagorju. Rođen je u Varaždinu 1970. god. Glazbenu karijeru započeo je 1997. godine. Kao mladi glazbeni talent bio je član nekoliko zagorskih sastava od kojih su najpoznatiji “Dečki z bregov” i “Fiškali” s kojima je nekoliko puta nastupato na turnejama u Kanadi i Americi. Autor je preko 300. melodija i aranžmana jer surađuje s mnogim autorima, izvođačima  i eminentnim imenima.

Nastupao je diljem Lijepe naše,  u Njemačkoj i Sloveniji a posebno ističemo mnogobrojne  festivale; ”Igrajte nam mužikaši”, ”Pjesmom do srca”, ”Pjesma i tambura”, ”Krapinski festival”, a i bio je sa svojim sastavom gost u nekoliko televizijskih emisija, kao što su ”Lijepom našom”, ”Za srce i dušu”, ”Iz stare škrinje”… Kao band su imali priliku statirati u jednom filmu. U zadnjih desetak godina bavi se uglavnom autorskim radom, produkcijom u vlastitom studiju i nastupanjem na festivalima. Snimio je spot za pjesmu “Na dan Valentina”.

U prošloj godini osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na festivalu “Igrajte nam mužikaši” u Bedekovčini. Svoje bogato glazbeno iskustvo kao glazbeni umjetnik: pjevač, autor, kompozitor, producent i snimatelj u ovoj godini želi iskazati na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli i na festivalu duhovne glazbe u Zadru. Mario Plantak je izuzetan glazbeni endem koji je svoje bogato glazbeno iskustvo iz tamburice i zagorskih melodija pretvorio i povezao s mediteranskim glazbenim žargonom. Izvoran stil ovaj umjetnik sa puno senzibiliteta pretvara u eksplicitan uradak kojem ni oni najbolji, vrhunski i svijetski glazbenici ne bi zamjerili.

Na ovogodišnjem 26. Marko Polo Fest-u Mario Plantak će se predstaviti publici skladbom ”Adio, valo moja” za koju i sam potpisuje glazbu i aranžman na tekst naše izvrsne i poznate pjesnikinje Štefanije Soldan.

 

Detaljnije  KLAPA ''KORDA'' NA XXI. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2016.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE