Početna stranica » MARKO POLO KVARTET U ČAST BRAĆE CRNOMIRA NA XXVI. MARKO POLO FESTU – KORČULA 2021.

MARKO POLO KVARTET U ČAST BRAĆE CRNOMIRA NA XXVI. MARKO POLO FESTU – KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

U glazbi ništa nije slučajno, već smišljeno. Tako je u glazbenom zanosu zbog  jedne pjesme nastao baš ”Marko Polo” kvartet . Iz škojarskog dišpeta.  Baš onog, zbog kojeg su braća Crnomiri iz korčulanske Čare okupane zlatnim Pošipom branili svoj rod i narod.

Oni su se pod vodstvom Petra Crnomira u 11. stoljeću suprostavili mletačkom knezu kod naplate poreza. Knez je uhvatio i smaknuo Petra. Ostala braća i cijelo selo se je diglo, porazilo kneževe vojnike i ubilo kneza. Ova legenda je nadživjela stoljeća a danas živi u korjenima i duhu čarskog seljaka. U duhu korčulanskog mjesta koje njeguje tradiciju ”Gospe od čarskog polja” i kršćanske običaje u crkvi sv. Petra. U mjestu bogatom duhom, vinogradarstvom i maslinarstvom.

Na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina kvartet ”Marko Polo” u sastavu: Janes Vlašić, Duško Miojević, Petar i Ivan Šegedin će izvesti skladbu ”Crnomiri putokaze dali” za koju je autor glazbe i aranžmana Neno Vilović a autor teksta Stjepan Sabljarić. /F.O./

Detaljnije  NATJEČAJ 25. MARKO POLO FESTA PROLONGIRAN DO 20. LIPNJA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE