Početna stranica » NIKOLINA KOVAČ KAPOR NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2022.

NIKOLINA KOVAČ KAPOR NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Nikolina Kovač Kapor je bosansko-hercegovačka i srpska pop-folk pjevačica.

Rođena je 15. listopada 1990. godine u Sarajevu. Sarajka sa beogradskom adresom od malih nogu je pokazivala talenat za glazbu, koja je od njenog rođenja najveća inspiracija i velika ljubav.  Završila je osnovnu školu ”Aleksa Šantić” u istočnoj Ilidži, a paralelno je pohađala i nižu glazbenu školu, smjer solo pjevanje i satove klavira. Nikolina se osim glazbe bavi i sportom.

Osvojila je prvo mjesto na festivalima: ”Djeca pjevaju hitove”, ”Iskra znanja”, ”Festival u Maglaju” i ”Prvi aplauz” na kom po prvi put sa svojih sedamnaest i po godina nastupa kao kantautor i izvođač skladbe ,”Sav moj svijet”.

 

Nakon završene osnovne škole, upisuje Opću gimnaziju i nastavlja pohađanjem privatnih satova pjevanja kod mentorice prof. Radmile Bakočević. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu u istočnom Sarajevu, smjer žurnalistika kojeg uspješno završava 2018. godine. Ova mlada i vrijedna sarajevska umjetnica postaje poznata u glazbenom takmičarskom show-u ”Zvezde Grande” gdje svojom iskrenošću, autentičnom bojom glasa i interpretacijom plijeni pažnju javnosti.

 

Godine 2017. Nikolina skladbom ”Kako da te zaboravim” poznatog i izvrsnog bosansko hercegovačkog umjetnika i autora mnogih velikih hitova Mirka Šenkovskog Geronima pobjeđuje na eminentnom festivalu ”Ilidža”. Nakon završenog glazbenog takmičenja za ”Zvezde Granda” ova glazbom nadahnuta djevojka snima pjesmu ”Ljubav je lavirint”. 2014. godine je objavila singl ”Nisam dobro”. 2015. godine je otpjevala hit numere ”Holivud” i ”Sumnjivo lice” za koje snima spotove sa milijunskim pregledom na društvenim mrežama, dok  2016. godine promovira singlove: ”Samo jednom gubiš” i ”1001”.

Nikolina sa svojim suprugom a glazbenim kolegom Sašom Kaporom snima duetsku pjesmu ”Ljubav kad prestane” koja nailazi na izvrsne reakcije publike. Nikolina i Saša su uskoro prvo desetljeće u braku i imaju devetogodišnjeg sina Nikolaja i dvogodišnju kćer Nikoletu. Veliko dostignuće u njenoj dosadašnjoj karijeri predstavlja duetska pjesma ”Još si na mojoj lijevoj strani” sa poznatom regionalnom zvijezdom Halidom Bešlićem, za koju ova mlada umjetnica potpusuje glazbu i tekst a koja će se ubrzo naći na njenom prvom albumu.

Detaljnije  ALEN ISLAMOVIĆ EX BIJELO DUGME NA XXII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU PISME I VINA KORČULA 2017.

 

Nikolina priprema uvertiru za najavu svog prvog kantautorskog albuma pod istoimenim nazivom ”Živim za ljubav”! Kako i sama izjavljuje:

”Ljubav je najveći čovjekov pokretač, bit svega što postoji i samo kao takva veličanstvena i posebna, može pobijediti sve što je loše i spasiti svijet”.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022. godine Nikolina Kovač Kapor predstaviti će se publici skladbom ”Ne idi protiv ljubavi” za koju sama potpisuje glazbu i tekst, autori aranžmana su: Laris Pašalić i Mirko Šenkovski Geronimo, produkcija Marin Meštrović i producent Halid Bešlić. /F.O./

Predstavljanje Nikolina Kovač Kapor:

 

”Kako da te zaboravim” – https://youtu.be/ivrwUhI2WR8

”Živim za ljubav” – https://youtu.be/Q_2SYnuDpZ0

”Nisam dobro” – https://youtu.be/9W_spzTbfEs

”Hollywood” – https://youtu.be/-qu73PyyRV8

”Samo jednom gubiš” – https://youtu.be/bwU_DJgoA3c

”Ljubav kad prestane” – Nikolina Kovač i Saša Kapor – https://youtu.be/b20gAZvo6Go

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE