Početna stranica » OPERNI PJEVAČ VOLJEN GRBAC I DR. BORIS NEMEC NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

OPERNI PJEVAČ VOLJEN GRBAC I DR. BORIS NEMEC NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Voljen Grbac je rođen u Vinkovicima 1956. godine. Solist je Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Pjevanje je studirao u Trstu i Madridu, a u Rijeci završio Ekonomski fakultet.  Dramski tenor s bogatim opernim repertoarom za sobom ima tridesetak glavnih uloga, uglavnom talijanskog i hrvatskog opernog repertoara, te niz operetnih i uloga u mjuziklima. Gostovao je na pozornicama mnogih europskih zemalja od Portugala do Rusije. Aktivno koncertira njegujući osebujan repertoar opernih i operetnih arija te talijanskih i španjolskih kancona, a godišnje održava četrdesetak takvih koncerata, najčešće uz vokalnu solisticu i životnu partnericu Vivien Galletta te pijanista Vladimira Babina.

Posljednjih godina intenzivno se  bavi i vokalnom pedagogijom u Rijeci i Istri, te su neki od njegovih učenika postali vrlo cijenjeni interpreti na opernoj i pop sceni. Nastupa i na festivalima domaće pop glazbe na kojima je često nagrađivan. Bavi se i umjetničkom fotografijom, te često izlaže u zemlji i inozemstvu i objavljuje fotografije u brojnim časopisima. Zanimljivo je istaknuti kako je njegova životna solistica i partnerica Vivien Galleta nastupala prije dvadesetak godina na Međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli, gdje je osvojila i jednu od prestižnih nagrada.

Voljen Grbac je na prošlogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina u duetu sa svojom učenicom Teom Vučak za izvedbu skladbe ”Nima lipše od naše Korčule” osvojio Grand Prix Festivala.

Očigledno se to sprema učiniti i ove godine jer sa sobom za duet dovodi svijetski poznatog prof. dr. sc. Borisa Nemeca, dr. med. čovijeka koji je sav svoj životni vijek posvetio ortpediji.

 

Dr. Boris Nemec je utemeljitelj i voditelj prve privatne ortopedske bolnice ”Specijalne bolnice za ortopediju dr. Nemec” u općini Matulji  u gradu Rijeci.

Osim znanstvenim radom kao liječnik, dokazao se gospodarskim i sportskim radom kao liječnik ”Hrvatske nogometne reprezentacije” i sportaša raznih sportskih disciplina. Jedan je od utjecajnih svjetskih stručnjaka u ortopediji, pionir artroskopije koljena i transplantacije hrskavice. U Matulje je donio dvije medalje sa svjetskih nogometnih prvenstava, brocu iz Francuske i srebro iz Rusije. Zbog velikog doprinosa u promociji Općine Matulji uručena mu je nagrada za životno djelo. O doktoru Nemecu možemo dugo pisati, posebice o njegovoj prvoj transplantaciji kosti i pionirskim počecima rada u medicini, no možda bi bilo znatno lijepše tu ”štoriju” čuti od njega samog na ljetnoj pozornici grada Korčule.

Detaljnije  VOLJEN GRBAC OPERNI PJEVAČ NA XXIX. MARKO POLO FESTU KORČULA 2024.

Na ovogodišnjem XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2023. godine Operni velikan Voljen Grbac će u duetu sa svjetskim stručnjakom u ortpediji Dr. Borismo Nemecem izvesti skladbu ”Balun je više od života” za koju glazbu potpisuje Robert Grubišić, stihove Robert Pilepić a aranžman poznati skladatelj Robert Grubišić. /F.O./

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE