Početna stranica » POPULARNI VOJVOĐANIN MARKO ŽIGMANOVIĆ NA MARKO POLO FESTIVALU

Marko Žigmanović je rođen u Subotici 1970. godine. Prvim nastupima kao desetogodišnjak i mali imitator tada popularnih pjevača: Vlade Kalembera, Zdravka Čolića i Željka Bebeka niže uspjehe i obožavatelje.

Kroz srednju školu osniva svoju prvu grupu a 1991. godine osniva najbolji Subotički band ”Amor”.

Od 2005. godine pjevač je Ex Yu benda. Najveću popularnost zapravo Marko postiže kroz serijal ”Nikad nije kasno” 2015. godine na kojem osvaja srca publike širom regije. Za vrjeme njegovog nastupa u žiriju je bio i sam Željko Bebek koji s oduševljenjem za izvrsnost izvedbe skladbe koju je otpjevao s grupom ”Bijelo dugme”, poziva Marka za gosta na njegovom koncertu u Sava centru u Beogradu. Za nastup u serijalu, Marko je dobio ”specijalnu nagradu”, pošto je njegov nastup kroz emisije bio najgledaniji u cijelom serijalu.

Ljubitelj je vina, pjesme i ljubavne poezije s toga od 2015. godine u Subotici organizira festival ”Vino i Gitare” koji se tradicionalno organizira u mjesecu listopadu u Subotici a od ove godine i u Novom Sadu i Somboru.

Cilj manifestacije koju organizira Marko je povezati sve glazbenike i umjetnike u regiji. Kako ističe: ”Namjera mi je da kroz nastupe uz pjesmu putujem i upoznajem dobre ljude i zbog toga dolazim otvorenog srca na korčulanski međunarodni Marko Polo festival, jer on upravo i ima taj smisao”.

Na ovogodišnjem Marko Polo Festivalu Korčula 2018. Marko Žigmanović će se predstaviti skladbom ”Ljubavi nema za sve” za koju potpisuje tekst a glazbu i aranžman Viktor Kesler. /F.O./

   

PREDSTAVLJANJE MARKA ŽIGMANOVIĆA:

 

”Sinoć sam pola kafane popio” -Marko Žigmanović & Željko Bebek  https://youtu.be/7AyxgAxqAQg

”Pristao sam bit ću sve što hoće” – https://youtu.be/NjkG0kwabqg

”Nakon svih ovih godina” – https://youtu.be/NjkG0kwabqg

”Libar” – https://youtu.be/wxFcgnuxiN8

”U ljubav vjere nemam” – https://youtu.be/abAvFcu9dYw

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE