MARCO POLO FEST

PRIM. MR. SC. ŽARKO VRBICA NA XXVII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Prim. mr. sc. Žarko Vrbica je liječnik internist u Općoj bolnici Dubrovnik. Rođen je u Dubrovniku 1963. godine. Ljubav prema umjetnosti je razvio uz djeda akademskog slikara i baku profesoricu klavira. Osobni kontakt s glazbom je imao u glazbenoj školu u Dubrovniku gdje je završio nižu školu i kao član zbora „Mali raspjevani Dubrovnik“ pod ravnanjem maestra Đela Jusića. Marko Polo fest ga je privukao svojim pozitivnim ozračjem i dobrom energijom zbog čega je dolazio kad god je bilo moguće a posljednjih pet godina je bio i član ocjenjivačkog suda festivala.

Spoznaja o skorom odlasku broda ”Postira” u zasluženu mirovinu ga je potakla na pisanje stihova pjesme ”Karampana”. Taj brod, autorov  vršnjak izgrađen 1963. godine, je posljednjih godina redovito povezivao ”Kalamotu”, otok na kojem je dr Vrbica proveo mnoga ljeta na imanju djeda i bake i za koji ga vezuju brojne lijepe uspomene. ”Postira” je na tom putu naslijedila svoje prethodnike ”Porozinu” i slavni ”Perast”.

Svoja sjećanja je pretočio u stihove pjesme posvećene svim tim brodovima koju je pokazao gospodinu Šegedinu sa željom da je uglazbi i predstavi na festivalu. Nakon kraćeg uvjeravanja pristao je sam izvesti pjesmu u nadi, da mu se neće zamjeriti što se želi pridružiti veseloj ekipi s kojom je do sada stajao na pozornici samo kao član ocjenjivačkog suda.

Na ovogodišnjem XXVII. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Prim. mr. sc. Žarko Vrbica predstaviti će se skladbom ”Karampana” za koju potpisuje tekst na glazbu Ivana Šegedina a aranžman potpisuje Ante Vitaić. /F.O./

Exit mobile version