Početna stranica » ROBERT FICKER IZ LJUBLJANE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

ROBERT FICKER IZ LJUBLJANE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Robert Ficker je slovenski pjevač iz Ljubljane koji se od djetinjstva bavi glazbom. Glazbenu karijeru je započeo 2011. godine kada je u poznatom glazbenom show-u ”X Factor” skoro stigao i u finale. Snimio je preko 40. autorskih pjesama U Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini gdje je nastupao na mnogobrojnim festivalima na kojima je i nekoliko puta pobjedio.

Marko Polo Fest - Korčula

Kao pobjednik ”Darfest-a” na kojem pobjeđuje, ostvaruje pravo sudjelovanja na Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2019. godine gdje za izvođenje autorske skladbe ”Šećer i sol” uz aranžman Josipa Pokupeca osvaja ”Nagradu društvenih mreža”. 2017. godine na ”Darfest-u” za autorsku skladbu ”Vruče ljeto” uz aranžman Josipa Pokupeca osvaja I. Nagradu publike.  Na ”Darfest-u 2018”. godine za autorsku skladbu ”Suzo moja, gorkog okusa” uz glazbu i aranžman Josipa Pokupeca osvaja I. Nagradu žirija i Grand Prix festivala. Nagradu za najbolju glazbu osvaja na festivalu ”Zlatne note Križevci” za skladbu ”Tija san te jubit” uz pratnju klape ”Jadranski Maestrali” na tekst i glazbu legendarnog Alena Slavice i aranžman Jospa Pokupeca. Jedan od Fickerovih najvećih hit pjesma je ”Pogreška” koju mu je napisao poznati slovenski pjevač Rusko Richie a aranžman za tu pjesmu mi je radio suprug Saše Lendero, Mihael Hercog i Aleš Zibelnik. Svakako ćemo spomenuti trijumfalni nastup i pobjedu dueta Saše Lendero i Mihaela Hercoga na Međunarodnom Marko Polo festivalu u gradu Korčuli skladbom ”Sunce izlazi” a što potvrđuje i Fickerov pravi put u glazbenoj karijeri s ljudima koji znaju što je i kako bi trebala izgledati hit varijanta pjesme.

Robert Ficker je u svojoj glazbenoj karijeri nastupao sa mnogim poznatim pjevačima a to su: Alen Slavica, Zdravko Škender, Jasmin Stavros, Daniel Popović, Rusko Richie, Alex Volasko, Doris Dragović…. Ove godine slavi 10 godina svoje glazbene karijere na čemu mu od srca čestitamo! Do sada je izdao nekoliko svojih pjesama u izdavačkoj kući ”Menart records” a nastup na Mef – Međimurskom festivalu 2019. godine skladbom ”Ja bolujem” izdala je izdavačka kuća ”Croatia records”. U prošloj godini je planirao nastupe na festivalima ”Mef 2020.” i ”Melodije morja i sonca” u Portorožu koji se zbog pandemije Covida 19. nisu održali. Trenutno priprema skladbu ”Hvala ti more” za koju će ovog ljeta prirediti i spot. Na TV Jabuci u Zagrebu sa voditeljicom Tihanom Gjurašin vodi emisiju ”Pjesmom te zovem” a na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Robert Ficker će se predstaviti novom skladbom ”Mjesečina” za koju glazbu i aranžman potpisuje Alex Volasko a tekst Robert Ficker. /F.O./

Detaljnije  IVONA STARČEVIĆ NA MARKO POLO FEST-u KORČULA 2024.

PREDSTAVLJANJE ROBERT FICKER:

ŠEČER I SOL – Videospot

https://www.youtube.com/watch?v=m5VUl193x1Q

TIJA SAN TE JUBIT-  Videospot

https://www.youtube.com/watch?v=CIrQ1gkPZHo

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE