Početna stranica » TOMISLAV ŠKARA NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2023.

TOMISLAV ŠKARA NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Tomislav Škara je rođen 1965 godine u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu a paralelno i osnovnu i srednju glazbenu školu. Od djetinjstva se bavi glazbom a od 1981. godine aktivno kada je osnovao i svoj prvi glazbeni sastav. Koliko je onog profesionalnog u Škari potvrđuje njegov glazbeni staž od punih 41. godinu glazbenog života.

Nastupao je na raznim gažama od Jadranske obale do Sjevernog mora u Njemačkoj, Austriji i dr. Kratak prekid njegove glazbene karijere dogodio se je u vrijeme Domovinskog rata, kada kao dragovoljac provodi dvije i pol godine na ratištu u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon povratka s ratišta vraća se i nastavlja tamo gdje je stao, glazbi. Od 2018. godine piše glazbu za svoje pjesme a nastupima na jednom lokalnom festivalu ”Bilogoro u srcu te nosim” u kraju iz kojeg potiče, osvaja mnogobrojne nagrade.

Škarina skladba ”Mladosti moja” 2018. godine osvaja nagradu za naslušaniju pjesmu a 2019. godine i za skladbu ”Ponosni Bilogorac” za koju je osvojio i II. Nagradu publike a sa kojom nastupa i u serijalu ”Ljepom našom” u Bjelovaru. Skladbom ”Ti plačeš ja ti suze brišem” nastupa 2020. godine na ”Darfestu” a 2021. godine skladbu ”Ja kad pjevam fešta je” izvodi na etno festivalu ”Bilogoro u srcu te nosim”.

Obzirom da je Tomislav Škara dalmatinskog porijekla i zadarskih korijena odlučio je opjevati svoju Dalmaciju. 19. 07. 2020. godine na ”Međunarodnom Marko Polo Fest-u” u gradu Korčuli skladbom ”Srce mi Dalmacija” osvaja publiku, radijske postaje i žiri te pobjeđuje i osvaja ”GRAND PRIX XXV. Marko Polo Festa” na koji je posebno ponosan. 2021. godine na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u za skladbu ”Pivam ti pismu iz srca” osvaja III. Nagradu publike. Na XXVII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u – Korčula 2022. godine Tomislav Škara skladbom ”Tamo moja duša spava” uz pratnju ”Crkvenih pučkih pivača” iz Rogotina osvaja I. Nagradu publike.

Detaljnije  ROBERT FICKER IZ LJUBLJANE NA MARKO POLO FESTU KORČULA 2021.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2023. Tomislav Škara će predstaviti svoju novu skladbu ”Dalmaciju sanjam” za koju glazbu potpisuje izvrstan glazbenik i skladatelj Toni Eterović na tekst Ante Sikirića.

”I dalje bi htio mojim nastupom na Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli dostojanstveno prezentirati dalmatinsku pismu”, riječi su Tomislava Škare.  /F.O./

Predstavljanje pjesama i video spotova – Tomislav Škara:

”Pivamti pismu iz srca” – https://youtu.be/iA_qhed88mc

”Srce mi Dalmacija” – https://youtu.be/4gkvVCuM5og

”Tamo moja duša spava” – https://youtu.be/jZn_Ly4GR5Q

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE