MARCO POLO FEST

TOMISLAV ŠKARA NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU – KORČULA 2023.

Tomislav Škara je rođen 1965 godine u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu a paralelno i osnovnu i srednju glazbenu školu. Od djetinjstva se bavi glazbom a od 1981. godine aktivno kada je osnovao i svoj prvi glazbeni sastav. Koliko je onog profesionalnog u Škari potvrđuje njegov glazbeni staž od punih 41. godinu glazbenog života.

Nastupao je na raznim gažama od Jadranske obale do Sjevernog mora u Njemačkoj, Austriji i dr. Kratak prekid njegove glazbene karijere dogodio se je u vrijeme Domovinskog rata, kada kao dragovoljac provodi dvije i pol godine na ratištu u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon povratka s ratišta vraća se i nastavlja tamo gdje je stao, glazbi. Od 2018. godine piše glazbu za svoje pjesme a nastupima na jednom lokalnom festivalu ”Bilogoro u srcu te nosim” u kraju iz kojeg potiče, osvaja mnogobrojne nagrade.

Škarina skladba ”Mladosti moja” 2018. godine osvaja nagradu za naslušaniju pjesmu a 2019. godine i za skladbu ”Ponosni Bilogorac” za koju je osvojio i II. Nagradu publike a sa kojom nastupa i u serijalu ”Ljepom našom” u Bjelovaru. Skladbom ”Ti plačeš ja ti suze brišem” nastupa 2020. godine na ”Darfestu” a 2021. godine skladbu ”Ja kad pjevam fešta je” izvodi na etno festivalu ”Bilogoro u srcu te nosim”.

Obzirom da je Tomislav Škara dalmatinskog porijekla i zadarskih korijena odlučio je opjevati svoju Dalmaciju. 19. 07. 2020. godine na ”Međunarodnom Marko Polo Fest-u” u gradu Korčuli skladbom ”Srce mi Dalmacija” osvaja publiku, radijske postaje i žiri te pobjeđuje i osvaja ”GRAND PRIX XXV. Marko Polo Festa” na koji je posebno ponosan. 2021. godine na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Fest-u za skladbu ”Pivam ti pismu iz srca” osvaja III. Nagradu publike. Na XXVII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u – Korčula 2022. godine Tomislav Škara skladbom ”Tamo moja duša spava” uz pratnju ”Crkvenih pučkih pivača” iz Rogotina osvaja I. Nagradu publike.

Na XXVIII. Međunarodnom Marko Polo Fest-u Korčula 2023. Tomislav Škara će predstaviti svoju novu skladbu ”Dalmaciju sanjam” za koju glazbu potpisuje izvrstan glazbenik i skladatelj Toni Eterović na tekst Ante Sikirića.

”I dalje bi htio mojim nastupom na Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli dostojanstveno prezentirati dalmatinsku pismu”, riječi su Tomislava Škare.  /F.O./

Predstavljanje pjesama i video spotova – Tomislav Škara:

”Pivamti pismu iz srca” – https://youtu.be/iA_qhed88mc

”Srce mi Dalmacija” – https://youtu.be/4gkvVCuM5og

”Tamo moja duša spava” – https://youtu.be/jZn_Ly4GR5Q

Exit mobile version