Početna stranica » VOLJEN GRBAC I TEA VUČAK OSVOJILI GRAND PRIX 27. MARKO POLO FESTA – KORČULA 2022.

VOLJEN GRBAC I TEA VUČAK OSVOJILI GRAND PRIX 27. MARKO POLO FESTA – KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

U ”Ljetnom kinu Korčula” sinoć je održana Superfinalna večer ”Melodije Marka Pola”, završna i natjecateljska  večer 27. Međunarodnog Marko Polo Festivala pjesme i vina Korčula 2022., na kojoj je nastupalo 25 izvođača iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja.

U prepunom ljetnom kinu izvedene su skladbe raznih autora u kojima je festivalska publika doslovno uživala i svakog izvođača ispratila srdačnim pljeskom. Pjesme uglavnom ljubavne i socijalne tematike odzvanjale su korčulanskim kalama i za goste koji nisu mogli pronaći mjesta u gledalištu. Anja Štefančić je skladbom ”Lipa pismo duše moje” otvorila superfinalnu večer Marko Polo Fest-a i naposljetku osvojila Nagradu za najboljeg debitanta.

Nagradu društvenih mreža su podjelili Robert Ficker iz Republike Slovenije za skladbu ”Sumrak naše ljubavi” i Bane Jovanović iz Republike Srbije za skladbu Nikad se više ne ponovilo. Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Eli Žuvela a za stihove Giovanni Furlan za skladbu ”Boginja”. Nenad Kumrić Charlie je za skladbu ”Feta od lipote” dobio Nagradu za najbolju Interpretaciju. Korčulanin Denis Štimac je za skladbu ”Moja zvizda” osvojio Nagradu festivalskog odbora a Robert Ficker je osvojio Nagradu radio postaja. Najboljim internacionalnim izvođačem proglašena je Milena Vračko iz Republike Slovenije a Nagradu za najbolju dalmatinsku pjesmu osvojio je velikan hrvatske šansone Hrvoje Hegedušić. III.

Nagradu publike osvojila je Gabriela Antonac skladbom ”Koraci od zlata a III. Nagradu žirija Nemanja Nešić skladbom ”Noći besane”. II. Nagradu publike osvojila je Anđela Zelić skladbom ”Ne zamiri” a II. Nagradu žirija osvojili su Dani Dandosa iz Republike Slovenije skladbom ”Dalmatinko moja” i Ivica Šeperić skladbom ”Zapamti sine dalmacije ime”.

I. Nagradu publike osvojio je Tomislav Škara i ”Crkveni pučki pivači” skladbom ”Tamo moja duša spava” a Nagradu žirija Nikolina Kovač Kapor skladbom ”Ne idi protiv ljubavi”. Apsolutni pobjednici ovogodišnjeg 27. Marko Polo Fest-a i dobitnici ”Grand Prixa” su operni pjevač Voljen Grbac i Tea Vučak koji su skladbom ”Nima lipše od naše Korčule” osvojili publku, žiri i starogradske korčulanske kale iz kojih je dopirao pljesak i ovacije za vrijeme izvedbe skladbe kojoj je autor i sam Voljen Grbac./F.O./

Detaljnije  Mirko Švenda ''Žiga'' osvojio Korčulu

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE