Početna stranica » ZAPOČEO JE 27. MEĐUNARODNI MARKO POLO FESTIVAL PISME I VINA KORČULA 2022.

ZAPOČEO JE 27. MEĐUNARODNI MARKO POLO FESTIVAL PISME I VINA KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

U prepunom ”Ljetnom kinu Korčula” sinoć je započeo 27. Međunarodni Marko Polo festival pisme i vina Korčula 2022. Dugogodišnji i tradicionalan voditelj festivala Denis Šabić na samom početku programa, na pozornicu je pozvao Predsjednika Festivalskog Odbora Prim. mr. sc. Žarka Vrbicu liječnika internistu u Općoj bolnici Dubrovnik, koji je pozdravnom riječi svečano otvorio 27. Festivalsko izdanje.

U programu I. Festivalske večeri Pisma i vino pod nazivom ”Zlatne kapi u notama života” nastupale su: Ženska klapa ”Divna” iz Trpnja, Ženska klapa ”Manina” iz Blata, mješovita klapa KUD-a Ivo Lozica iz Lumbarde, mješovita korčulanska klapa ”Koštil” koja djeluje pri viteškoj udruzi ”Kumpanija” iz Pupnata i mješovita korčulanska klapa ”Sfida” koja je ovogodišnja pobjednica Festivala klapa Omiš 2022.

Zvonki glasovi omiljenih pjesama širili su se starogradskom jezgrom a mnogobrojni gosti su i izvan  prepunog ljetnog kina osluhnivali zvuke nadahnutih i iskonskih glasova i melodija. Svaku izvedenu pjesmu je galantnim pljeskom pozdravljala razdragana publika, kao da žudi za svakom otpjevanom notom koja je odzvanjala korčulanskim kaletama.

Večeras je na programu Festivala II. Superfinalna večer ”Melodije Marka Pola” na kojoj sudjeluje 25. izvođača programa iz šest zemalja u našem okruženju. U zabavnom djelu programa nastupaju: Petar Šegedin, Tea Vučak i operni velikan HNK Rijeka Voljen Grbac. /F.O./

Detaljnije  SLOVENSKI PJEVAČ DANI DANDOSA NA XXIX. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2024.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE