Danas, u petak 16. srpnja 2021. godine u konobi ”Komin” u gradu Korčuli prezentacijom i kušnjom na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festu – Korčula 2021. ocijenjena su skupno vina pristigla na ovogodišnji festivalski natječaj.

Od prijavljenih 38 bijelih i 36 crnih vina iz Republike Hrvatske i susjedne Republike Slovenije, komisija u sastavu 5 naših najboljih vinoljubaca osim ocjena za kvalitetu vina, ocijenila je etikete i ambalažu za svakog proizvođača vina i vinogradara. Mnogi proizvođači koji su tradicionalno vezani za Marko Polo Fest su unijeli novine kako u kvaliteti tako i etiketiranju vinskih proizvoda. II. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je PZ ”Podšpilje” sa otoka Visa za endemičnu sortu ”Vugava”. II. Nagradu za najbolja crna vina osvojila je vinarija PZ ”Putniković” s poluotoka Pelješca. I. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je vinarija ”Enjingi” – Vetovo a I. nagradu za najbolja crna vina vinarija ”Vinoplod” iz Šibenika.

Šampion i dobitnik ovogodišnje Grand Prixa 26. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina Korčula 2021. je vinarija ”Vinska Klet – Goriška Brda iz Republike Slovenije. /F.O./