Ovogodišnji XXVI. Marko Polo Fest-l, voditi će Nila Miličić Vukosavić i Denis Šabić. Ako nešto napišemo o našoj Nili poput: osmijeha, izgleda, predivnog glasa i karizme istim izrazima slobodno možemo okarakterizirati i našeg Denisa. Samozatajni, tihi, pouzdani i operativno jaki u svom poslu. Denis je rođen u Sinju a filozofski fakultet smjer novinarstvo završio je u Mostaru. Profesionalni je voditelj raznih događanja, novinar i voditelj radijskog programa HRT Split.

Prvi ”festival pisme i vina” 1996. godine Denis je poveo s Adrianom Tomašić a na drugom 1997. godine pridružila im se je i naša draga Željka Fattorini. Nakon Denisa sa 22 godine radnog iskustva u vođenju Marko Polo Fest-a dolazi naša Nila sa 8 godina. Festival u Korčuli su još vodili: Mirna Berend, Mirko Fodor, Jelena Peričin, Romana Gabrić, Edita Lučić i Joško Bonaći, Josipa Pavičić Yo, Mirej Botice i MISS Marko Polo Fest-a, Ane Matušić.

Radio i voditeljski posao je kod Nile i kod Denisa bio još od mladenačkih dana na čemu su ustrajali i ovim im putem od srca čestitamo, jer biti voditelj nije nimalo lak posao. Od vokabulara, boje glasa do onih inteligentnih i misaonih vrijednosti kada se u svakom trenutku kako na sceni tako i u radijskom eteru moraš znati nositi sa svim izazovima. Pamtimo jednu izjavu Nile o eliksiru mladosti:

”Meni je jako važno da se osjećam voljena. Moj eliksir mladosti je to, da sam mom muškarcu središte svijeta.”

Zapravo kao što je u ljubavi i u braku sa svojim Sebastijanom Vukosavićem s kojim priprema veliko iznenađenje na ovogodišnjem korčulanskom festivalu, tako je isto i sa svojim kolegom Denisom Šabićem u voditeljskom poslu na pozornici Marko Polo Festvala. Bez ovakvog odnosa i pristupa životu ni Marko Polo Fest-l ne bi imao svoju karizmu.

Izražavamo posebno zadovoljstvo što ćemo na ovogodišnjem XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2021. godine pored izvođača festivala imati pravo bogatstvo čuti tri najbolja radijsko voditeljska glasa u Hrvatskoj a to su Denis Šabić, Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić. /F.O./