Nakon upućenog dopisa i poziva od strane gradonačelnika grada Korčule Andrije Fabrisa i direktora festivala Ivana Šegedina, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović prihvatila je pokroviteljstvo nad XXII. međunarodnim Marko Polo festivalom pisme i vina, koji će se održati od 14. do 16. srpnja 2017. u gradu Marka Pola u Korčuli ovim rječima:

”Primila sam vašu molbu za pokroviteljstvom nad XXII. međunarodnim Marko Polo festivalom pisme i vina koji će biti održan od 14. do 16. srpnja 2017. u Korčuli.

S osobitim zadovoljstvom, i ove godine, prihvaćam pokroviteljstvo nad ovom vrijednom turističkom manifestacijom u našem prekrasnom gradu Korčuli, svjetski prepoznatoj destinaciji vrhunskog turizma.

Želim vam puno uspjeha u pripremi i organizaciji festivala kao i daljnjem radu za dobrobit grada Korčule i hrvatskog turizma.”

S poštovanjem,

Kolinda Grabar – Kitarović

Izuzetno smo počašćeni što je Predsjednica prihvatila i ovogodišnje pokroviteljstvo ne samo zbog festivala već i zbog jasne poruke o svjesti i važnosti uloge Međunarodnog Marko Polo festivala u medijskom, gospodarskom i komunikacijskom smislu i procesima koji su izuzetno važni čimbenik za društvenu zajednicu, održivost turizma i vinogradarstva posebice na hrvatskim otocima. /F.O./