Početna stranica » NILA MILIČIĆ VUKOSAVIĆ I SEBASTIJAN VUKOSAVIĆ VODITELJI SU XXIX. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FEST-A KORČULA 2024.

NILA MILIČIĆ VUKOSAVIĆ I SEBASTIJAN VUKOSAVIĆ VODITELJI SU XXIX. MEĐUNARODNOG MARKO POLO FEST-A KORČULA 2024.

Objavio Ivo
0 komentar

Nila i Seba bračni su i novinarsko-voditeljski ali i glazbeni par iz Dubrovnika.  Dugi niz godina su poznata lica i zaštitni glasovi Hrvatskog radija Radio Dubrovnik, u kojem je Nila Miličić Vukosavić glavna urednica, a Sebastijan Vukosavić spiker i voditelj. Osim što dijele profesionalno i bračno četvrtstoljetno zajedništvo od 25. godina, u prvom pandemijskom ”lockdownu” Nila i Sebastijan u vlastitoj kućnoj radionici započinju snimati vlastita autorska glazbena djela.

Sebastijan je cijeli svoj život podredio glazbi i Nili. Kantautor je, sklada i piše stihove, a bio je član u nekoliko dubrovačkih vokalno instrumentalnih sastava: ”Amadeus”, ”Ad Libidum” i ”Al Capone band.” Nastupao je u glavnim ulogama u musicalima kazališne produkcije Kazališta ”Marin Držić” u djelima ”Dan od amora” i ”Ivana” a ujedno je bio i član kazališne družine ”Kolarin” iz Dubrovnika.

Nila ”uvijek mila” je svoju karijeru započela kao radijska spikerica i voditeljica brojnih javnih događanja u Dubrovniku i šire. Voditeljica je Marko Polo festivala 10. godina i u svom poslu je izvrsna. Dugogodišnje iskustvo i svestranost Nilu je potaklo, da Sebastijanom stvori nešto posebno i originalno ali na ”izvorni Dubrovački način”. Njihove glazbene izvedbe su iskonske, otvorene i pitke poput izvora ”Omble”.

Nakon nekoliko predstavljanja njihovog dueta ”Sila neba” na Marko Polo Fest-u i prošlogodišnje uspješno izvedene skladbe ”Golubica” u kojoj opisuju ljubav sa ”Straduna” i koja je tražena u radijskom eteru, ovogodišnji XXIX. Međunarodni Marko Polo Festival pisme i vina Korčula 2024., Nila je odlučila samo voditi sa svojim suprugom Sebastijanom Vukosavićem, što ne znači da se ”Golubica” i ove godine neće čuti u zabavnom djelu korčulanskog festivala.

Vrlo je važno istaknuti kako je Nila Miličić Vukosavić ovogodišnja dobitnica Nagrade HRT-e ”Ivan Šibl” 2024. za Životno djelo na kojoj joj od srca čestitamo. Nila uvijek mila poručuje: Dobro nam došli dragi ljudi! /F.S./

Detaljnije  GIOVANNI FURLAN NA XXVIII. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2023.

Predstavljanje ”Sila neba” Neba – Nila & Sebastijan

GOLUBICA – Sila Neba

https://youtu.be/yiJoC02DnNw?si=lQovQ5kFoQ0aZdhF

TREBAM TE – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/NL_1kywcwFY

NI U TVOME SRCU – obrada by “Sila Neba”

https://youtu.be/WHipKOyKldg

SAD JE KASNO – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/2Ycuu4cLwX0

NA STRADUNU – Sila Neba – Nila & Sebastijan

https://youtu.be/y-igGm8FrLE

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE