Početna stranica » Turistički sektor se uključio u pomoć ukrajinskim izbjeglicama

Turistički sektor se uključio u pomoć ukrajinskim izbjeglicama

Objavio Lauro Kostić
0 komentar
O tome su izvijestili iz Ministarstva turizma i sporta (MINTS), dodajući da je to bio koordinacijski sastanak na kojem je ministrica s predstavnicima najvećih hotelskih grupacija razgovarala o mogućnostima smještaja izbjeglica iz ratom pogođene Ukrajine i kako bi na vrijeme bili spremni za scenarije njihovog masovnijeg prihvata.

“Danas razmišljamo prvenstveno o tome kako pomoći ukrajinskom narodu”, kazala je Brnjac, koja je na sastanku izvijestila i o mjerama tehničke i humanitarne pomoći hrvatske Vlade Ukrajini te mogućem aktiviranju privremenog zaštitnog mehanizma predviđenog Direktivom Vijeća EU-a o privremenoj zaštiti u slučaju masovnog priljeva raseljenih osoba.

To u praksi znači da ljudi koji dođu iz Ukrajine neće imati boravak ograničen na 90 dana te će im se osim smještaja i zdravstvene zaštite pružiti i mogućnost uključivanja na tržište rada.

Ministrica je pozvala i sve dionike u turizmu, posebice one koji se bave pružanjem usluga smještaja, da se putem maila smjestaj@mints.hr obrate Ministarstvu turizma i sporta te iskažu svoj interes za pomoć ukrajinskim izbjeglicama.

Ujedno je i zahvalila svima u turističkom sektoru na velikoj solidarnosti i spremnosti na pomoć u najtežim trenucima.

Buking u blagom padu, ali i dalje dobar

Iz MINTS-a još dodaju da se na sastanku razgovaralo i o utjecaju ove krize na trenutni buking s najvažnijih emitivnih tržišta, koji je u blagom padu, ali i dalje dobar te je teško u ovoj situaciji govoriti o procjenama.

“S pripremnim aktivnostima za ovu turističku godinu već smo krenuli prije ovih nemilih događaja te ćemo ih prilagođavati sukladno daljnjem razvoju ove teške situacije za koju se svi nadamo da će što prije biti okončana”, zaključila je ministrica Brnjac uz napomenu da su promotivne aktivnosti na tržištu Rusije u potpunosti obustavljene.

Detaljnije  IZVOĐAČI I GOSTI MARKO POLO FEST-a U MARKO POLO AMINESS HOTELU KORČULA

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE