Početna stranica » BADEL 1862 NAJSTARIJI JE PROIZVOĐAČ VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U HRVATSKOJ

BADEL 1862 NAJSTARIJI JE PROIZVOĐAČ VINA I ALKOHOLNIH PIĆA U HRVATSKOJ

Objavio Ivo
0 komentar

Vina koja zastupa najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Republici Hrvatskoj kušana i na međunarodnom Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli.

Kvalitetom svojih proizvoda nastavljamo i oplemenjujemo bogatu tradiciju naslijeđenu od renomiranih kompanija Pokorny, Patria, Arko i Badel Vinoprodukt. Sinonim smo za jaka alkoholna pića u Hrvatskoj i široj regiji, a s pet vinarija u svom sastavu objedinjujemo cjelokupno bogatstvo vinorodnog područja Hrvatske. Uz vlastitu proizvodnju, ekskluzivni smo zastupnik svjetski poznatih proizvođača jakih alkoholnih pića Tradall, Marie Brizard, Borco i Underberg. Želimo biti vodeća tvrtka u proizvodnji jakih alkoholnih pića i vina na domaćem i regionalnom tržištu.

U skladu s našim sloganom “Pij malo, pij dobro”, već stoljeće i pol pratimo naše potrošače kroz najvažnije trenutke u njihovim životima i njegujemo kulturu uživanja u alkoholnim pićima i vinima.

Kontinuiranim ulaganjem u najnovije tehnologije proizvodnje i sustavnom edukacijom zaposlenika postižemo trajnu kvalitetu proizvoda koja je prepoznata brojim priznanjima i nagradama.

Održivi razvoj

Badel 1862 posluje na načelima održivog razvoja. Očuvanje okoliša preduvjet je razvoja društva uopće. U svojem razvoju vodimo računa i o razvoju društvene zajednice i regije u kojoj djelujemo, jer je Badel 1862 prepoznao korporacijsku društvenu odgovornost kao instrument pozitivne promjene u poslovanju, temeljenu na ekonomskim, socijalnim i ekološkim načelima, svrstavajući otvoreni i pošteni odnos prema društvenoj zajednici u najviše prioritete.

Certifikati

Stalnim ulaganjem u najnovije tehnologije proizvodnje, implementacijom sustava upravljanja kvalitetom, zdravljem i sigurnošću, organizacijskim promjenama, sustavnim informiranjem i edukacijom zaposlenika, ostvareni su značajni rezultati u postizanju trajne kvalitete proizvoda i procesa, što potvrđuju certifikati ISO 9001, ISO 14001 i HACCP.

Badel 1862 prepoznat je i kao marka koja ostvaruje više od svoje konkurencije te je nositelj Superbrands statusa.

 

BADEL U SVOM PROGRAMU ZASTUPA

POZICIJU KORLAT – VINARIJA BENKOVAC

Pozicija Korlat u sklopu vinarije Benkovac, 2004. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 11o ha te je ukupno zasađeno 530 000 loznih cjepova. Vinograd Korlat je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je merlot, syrah, cabernet sauvignon, cabarnet franc i mourverde.
Prema imenu položaja nazvana je i premium linija vina. Ovaj pothvat sadnje vinograda u kamenitom terenu na ovako velikoj površini, može se i u svjetskim mjerilima smatrati pionirskim. Vinograd je nastao u ekstremnim uvjetima, na površini koja je uz kamen bila prekrivena makijom, ima najvišu točku na 300-tinjak metara nad morem i cijeli je okrenut prema moru. Prve količine grožđa ubrane na Korlatu 2007. bile su dostatne za proizvodnju

Detaljnije  ''Jurika Show Band Cajti'' na XXIV. Marko Polo Fest-u Korčula 2019.

9 000 litara vrhunskog crvenog vina, odnosno 12 000 boca koje su, kao prva komercijalna berba, bile lansirane na tržište krajem 2010. godine.

https://www.badel1862.hr/vinarija/vinarija-korlat/

 

VINARIJA BENKOVAC

Na vjetrometini civilizacija i povijesti, na raskrižju epoha nalazi se nadaleko poznata Vinarija Benkovac. Jako sunce te škrto, vjetrovima šibano benkovačko tlo daje osebujne karakteristike benkovačkim vinima.  Davne 1949. godine započinje gradnja Vinarije, koja je završena 1956. g. po uzoru na vinarije južne Francuske te se sastoji od tri odvojena zdanja u kojima se vrši primarna prerada, njega i dozrijevanje.

https://www.badel1862.hr/vinarija/vinarija-benkovac-korlat/

 

VINARIJA DARUVAR

Osobitost daruvarskih vina ogleda se u proizvodima Vinarije Daruvar, jedne od najnagrađivanijih hrvatskih vinarija. Njezini vinogradi prostrti po obroncima Bilogore, Papuka i Psunja, nastavljaju tradiciju i običaje vinogradarstva i podrumarstva koji sežu sve do antičkih vremena. Vrhunska kvaliteta ovih vina potvrđena je osvajanjem niza međunarodnih medalja na ocjenjivanjima diljem Europe. Na više od 140 ha u Donjem Daruvaru i Đulovcu uzgajaju se preporučene sorte vinove loze za ovo podneblje – graševina, sauvignon, rajnski rizling i chardonnay.

https://www.badel1862.hr/vinarija/vinarija-daruvar/

 

IVAN DOLAC – HVAR

Na otoku Hvaru, otoku s najviše sunčanih dana, smještena je Poljoprivredna zadruga i Vinarija Svirče s kojima je razvijena dugoročna poslovna suradnja i partnerske proizvodnja. Iz vinograda u unutrašnjosti otoka dobiva se sirovina za kvalitetne plavce, a položaj Ivan Dolac nalazi se na južnoj strani otoka. Ivan Dolac jedno je od najcjenjenijih vina sorte plavac mali, a ujedno i prvi hrvatski plavac koji nosi oznaku ekološkog proizvoda.

https://www.badel1862.hr/vinarija/pz-svirce-ivan-dolac/

 

VINA HRVATSKE

Vina Hrvatske predstavljaju odabrana sortna vrhunska i kvalitetna vina za koje se sirovina kupuje od vinarija i poljoprivrednih zadruga s područja Srednje i Južne Dalmacije, te se stavljaju na tržište kao brandovi Plavac, Pelješac i Plavac 50°. Vrhunsko vino Dingač 50° te kvalitetna vina Plavac i Pelješac, od autohtone sorte plavac mali, predstavnici su naše najjužnije regije, predivnog poluotoka Pelješca.

Detaljnije  SMJEŠTAJ NA XXVII. MARKO POLO FESTIVALU U HOTELU ''MARKO POLO AMINESS'' U GRADU KORČULI

https://www.badel1862.hr/vinarija/vina-hrvatske/

 

TENIMENTI CIVA

Gledano izdaleka, Julijske Predalpe nalikuju drevnom zidu, a prekrasne poglede na planine slavili su autori poput Chateaubrianda u svojim memoarima i Gabriela Fauréa te Carla Emilia Gadde. Alpe i Predalpe djeluju kao štit, čuvajući vinovu lozu od hladnih sjevernih vjetrova, dok Jadransko more osigurava svjetlost i stalnu cirkulaciju zraka. Cijelo brežuljkasto područje rezultat je vrlo sporog procesa sedimentacije, a na dnu su pijesak i glina.

Šume drveća širokih listova također štite vinograde od vremenskih nepogoda i doprinose stvaranju jedinstvene mikroklime povoljne za vinovu lozu, dajući grožđe koje pokazuje tipične osobine ovog područja. Velika biološka raznolikost drveća i bilja te mnoštvo kukaca prisutnih u šumovitim područjima stvaraju skladan okoliš koji se postupno prenosi i na vinograde, pomažući u njihovom pravilnom agronomskom gospodarenju.

Selo Bellazoia ima oko 130 stanovnika i premda je bilo dugo zaboravljeno upravo zbog svog pomalo zabačenog zemljopisnog položaja, dobilo je novi život i energiju zahvaljujući posjedima poput Tenimenti Civa i drugim lokalnim tvrtkama

https://www.badel1862.hr/vinarija/tenimenti-civa/

 

 

 

 

 

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE