Početna stranica » BLATO 1902 d.d. – Vinova loza i vina su nedjeljivi dio stoljetnog života i opstanka žitelja Blata i otoka Korčule.

BLATO 1902 d.d. – Vinova loza i vina su nedjeljivi dio stoljetnog života i opstanka žitelja Blata i otoka Korčule.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Vinova loza i vina su nedjeljivi dio stoljetnog života i opstanka žitelja Blata i otoka Korčule. Već u ‘Statutu grada i otoka’ iz 1427.g. (najstariji pisani zakonik u ovom dijelu Europe) reguliran je uzgoj loze, proizvodnja i trgovina vina na otoku. Vina otoka Korčule su se izvozila u Veneciju i redovito su točena za trpezom bečkog dvora.

 

MERLOT

Proizvedeno je od istoimene sorte grožđa uzgojene na vlastitim vinogradarskim površinama, te je uz predanu njegu naših eno-stručnjaka pažljivo čuvano i kontrolirano kako bi u boci postiglo svoj vrhunac.
Preporučamo ga uz pečenu ribu, školjke, ali i uz jela sa crvenim mesom, te posebice uz polutvrde sireve i pršut. Pozivamo sve vinoljupce da kušaju ovu vrhunsku kapljicu, koja je dostupna u našim maloprodajnim punktovima u Blatu, Zagrebu i Rijeci kao i kroz naš veleprodajni asortiman.

MORKAN

Osluškujući tržište došli smo na ideju da proizvedemo novo vino karakteristične kakvoće od sorte Plavac mali. Morkan je karakterističan po ugodnom mirisu, intezivnom i svježom voćnosti koja se savršeno nadopunjuje sa slatkastim začinima dobivenim odležavanjem vina u barrique bačvama.

VRHUNSKI PLAVAC BLATO

Plavac Blato je vrhunsko vino proizvedeno od sorte grožđa ‘plavac mali’ uzgajan na terasama i rubnim kosim djelovima polja. Zbog specifičnih uvjeta središnjeg dijela otoka Korčule ovaj plavac se razlikuje od ostalih plavaca južne Dalmacije. Iz siromašne i ispucane zemlje ožarene suncem u posebnim mikroklimatskim uvjetima loza uzima posljednje kapi vlažeći već isušene bobice grožđa od kojih se proizvodi Plavac Blato sa 12,5 – 13,5 vol.% alkohola, pune vatreno žive rubinsko crvene boje i karakteristične sortne arome plavca ovog područja. Preporučujemo Vam da u ambijentu mora i kamena pijete vrhunsko vino Plavac Blato te osobito u ugodnoj atmosferi ribljih restorana Blata 1902 d.d.

Detaljnije  Ovom telefonu svejedno je na koju stranu preklopite ekran

KVALITETNI PLAVAC BLATO

Kvalitetno crno suho vino, kontroliranog podrijetla iz korčulanskog vinogorja. Dobija se od sorte ‘plavac mali’ koji se već stoljećima uzgaja na blatskim lokalitetima i čini prevladavajuću sortu vinove loze na ovim prostorima. Sadrži 12 – 13 % alkohola.

Plavac Blato resi kristalno rubinska boja, aroma mu je ugodna i raskošna s osebujnom i laganom trpkosti. Kao idealan partner prija uz pikantne sireve, jela od plave ribe i specijalitete od divljači.

To je muško vino, vino ribara i težaka i traži dalmatinsku pjesmu i ljubav.

VRHUNSKI POŠIP  I TEŽAK

Proizvedeno je od autohtone sorte grožđa vinogorja Korčula ima izrazito prepoznatljiv sortni okus, te ga uvrštavamo u ponajbolja vina juga.

S ambicioznom linijom Pošipa krenuli smo u berbi 2002. godine. Blatski vrhunski Pošip je sjajno, bistro, slamnato žuto vino sa zelenkasto-srebrnkastim odsjajem. Ekstraktno je i gusto. Na čaši ostavlja moćan trag. Mineralno je, a na prvom “nosu” dominira miris mora. Slojevito se otvara, a najzanimljivija je faza kad se zadimi s mirisom suhih smokava, mediteranskih trava i borovih iglica. U ustima je suho, sočno, ugodno, ali ne prenapadne težine na srednjem nepcu, kako pošipu i dolikuje, hrskavo i svježe, te pikantno u retro okusu s aromom gorkih badema.

Adresa:

Blato 1902 d.d.

Trg dr.Franje Tuđmana 2,

20271 Blato

Otok Korčula

 

Kontakt:

 

Direktorica

Marina Kapor dipl.oec.

marina.kapor@blato1902.hr 

+385 (0)20 851 664

+385 (0)99 7333 775

 

Direktor komercijale

Nikola Milat dipl.ing.agr.

nikola.milat@blato1902.hr 

+385 (0)20 851 664

+385 (0)99 266 5672

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE