Početna stranica » ”POŠIP MARKO POLO” POBJEDNIK 22. MARKO POLO FESTA – KORČULA 2017.

”POŠIP MARKO POLO” POBJEDNIK 22. MARKO POLO FESTA – KORČULA 2017.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Na natječaj ovogodišnjeg 22. Međunarodnog Marko Polo Fest-a pisme i vina u Gradu Korčuli, pristiglo je sveukupno 48 bijelih i 46 crnih vina na prezentaciju, kušnju i ocijenjivanje.Za nagradu ”Marko Polo Fest-a 2017.” Festivalski Odbor je odlučio uvrstiti isključivo vina onih proizvođača koji imaju festivalski kontinuitet i iz godine u godinu bilježe rast proizvodnje i potvrđuju svoj vrhunski kvalitet. Bitno je naglasiti kako vinarstvo i vinogradarstvo u Republici Hrvatskoj ubrzanim rastom napreduje iz godine u godinu a vina i crna i bjela imaju izrazitu nijasu kvalitete. Izrazitu posebnost u kvaliteti posebice onih vrhunskih sorti i vrsta imaju naši susjedi Slovenci.

 

U konobi ”Komin” u Gradu Korčuli, kušali smo dva vrhunska vina iz Čilea, kao i tri vrhunska vina iz daleke nam Australije i slobodno konstatiramo, kako se vrhunska vina naših proizvođača vina iz Republike Hrvatske mogu nositi s najboljim svjetskim proizvođačima.

III. Nagradu za najbolja bijela vina ”Pošip” osvojilo je ”Blato 1902.” d.d. iz Blata na Korčuli a III.Nagradu za najbolja crna vina ”Plerej” osvojila je mlada vinarija ”Vukas” – Ponikve s poluotoka Pelješca. II. Nagradu za najbolja crna vina ”Zlatan Plavac” osvojio je ”Zlatan Otok” d.o.o. ”Vina Plenković” Sveta Nedjelja s otoka Hvara a II. nagradu za najbolja bijela vina ”Graševina” ovojilo je ”Vinarstvo i vinogradarstvo ”Enjingi” – Vetovo.

 

I. nagrade za najbolja slatka bijela vina osvojili su ”Traminac ledena berba” proizvođača Iločki Podrumi d.d. iz Iloka i ”Sladki Muškat” proizvođača Vinakoper iz Kopra – Republika Slovenija. I. Nagradu za najbolja skupna vina i dizajn osvojila je vinarija Goriška Brda – Dobrovo iz Republike Slovenije. I. nagradu za najbolja bijela vina ”Sveta Ana” osvojila je vinarija PZ Putniković – Putniković s otoka Pelješca a I. Nagradu za najbolja crna vina ”Reserva Dingač” osvaja PZ Matuško d.o.o. – Potomje s poluotoka Pelješca. Sveukupni pobjednik i dobitnik Grand Prixa ovogodišnjeg 22. Međunarodnog Marko Polo Fest-a je vino ”Pošip Marko Polo” proizvođača PZ Pošip – Čara iz Grada Korčule.

Detaljnije  ALEX JADRO IZ MALLORCE NA 29. MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2024

 

 

Ovogodišnje nagrade proizvođačima vina su određene na temelju ukupnog zbroja bodova u zadnjih 5 godina, kao i na temelju kontinuiteta sudjelovanja na Marko Polo Festivalu.Osim Festivalskog stručnog Odbora i komisije na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u, vina su mogli kušati i ocijenjivati: pjevači na festivalu, građani i gosti Grada Korčule. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE