Početna stranica » 117 PJESAMA PRIJAVLJENO NA NATJEČAJ 26. MARKO POLO FEST-a – KORČULA 2021.

117 PJESAMA PRIJAVLJENO NA NATJEČAJ 26. MARKO POLO FEST-a – KORČULA 2021.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Na ovogodišnji Natječaj XXVI. Međunarodnog Marko Polo Festivala pjesme i vina Korčula 2021. godine prijavljeno je 117 pjesma, od kojih će 22. odabrane od strane festivalskog žirija biti izvedene na ovogodišnjem festivalu, koji će se održati u gradu Korčuli pod epideološkim kriterijima koje odredi Stožer civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.

Festival se tradicionalno održava na centralnom gradskom trgu ”Plokata” ali zbog epidemije Covid 19 i sigurnosti naših građana sukladno odlukama Stožera i u dogovoru s gradonačelnicom grada Korčule gospođom Nikom Silić Maroević moguće je izmještanje festivala i na rezervne lokacije u gradu Korčuli.

Bez obzira na lokaciju održavanja festivala Prim. mr. sc. Žarko Vrbica dr. med. specijalist opće interne medicine  subspec. voditelj odjela pulmologije u Općoj bolnici Dubrovnik i Predsjednik festivalskog Savjeta u dogovoru s organizatorom festivala donosi sljedeće mjere:

  1. Svaki izvođač, pjevač na festival može doći zdravog fizičkog stanja, bez određenih respiratornih simptoma koji ukazuju na sumnjivu zdravstvenu sliku.
  2. Svaki izvođač programa, pjevač morati će poštivati preporuke Stožera civilne zaštite i organizatora 26. Marko Polo Fest-a te štititi sebe i druge izvođače programa; zaštitnom maskom, fizičkim distanciranjem, osobnom higijenom u prostoru održavanja snimanja festivala, bez obzira je li prebolio Covid 19 ili je cijepljen protiv istog.
  3. Svi izvođači u nijednom trenutku neće biti grupirani, već će na snimanje dolaziti po pozivu organizatora pojedinačno, po rednim brojevima i po redoslijedu izvođenja pjesama.
  4. Na festivalu će biti prisutno onoliko uzvanika i gostiju koliko odredi Stožer civilne zaštite Dubrovačko – neretvanske županije.
  5. Organizator će znati točne adrese boravka i telefonske brojeve svakog izvođača programa, gosta i uzvanika na festivalu.
  6. Svaki izvođač programa do izlaska na pozornicu nosi zaštitnu masku koju prilikom izvođenja skida, a nakon izvođenja stavlja.
  7. Nakon izvođenja prve skladbe i nastupa prvog izvođača, dezinfekcijskim sredstvom se dezinficira mikrofon izvođača i tako slijedom svim izvođačima do kraja programa.
  8. Zabranjuje se svaka bliska komunikacija izvođača, pjevača, gostiju i realizatora programa unutar organizacije, bez zaštitne maske.
  9. Bez obzira na otvoren prostor, udaljenost od 2 metra će poštovati svi, kako izvođači, uzvanici tako i gosti na festivalu.
  10. Na ovogodišnjem Marko Polo Festivalu će sudjelovati inozemni izvođači koji imaju ”Covid Putovnicu” s kojom dokazuju svoje zdravstveno stanje.
Detaljnije  JEDAN FESTIVAL ZAVRŠI A SLJEDEĆI POČNE

”Žalimo što i XXVI. Festivalsko izdanje moramo održati u postojećim okolnostima ali isto tako izražavamo zadovoljstvo što našom organizacijom nećemo i ne želimo ugroziti ničiji život”, izjavio je direktor festivala Ivan Šegedin.

Posebno nas raduje činjenica kako unatoč Covidu 19 glazbena industrija nije prestala, već se profilira u još bolje i kvalitetnije skladbe, koje naši izvođači, glazbeni autori, skladatelji i pjesnici pripremaju cijelu godinu kako bi putem korčulanskog festivala predstavili svoja djela.

Obzirom da će događanja na ovogodišnjem Marko Polo Fest-u popratiti mnoge ”radijske postaje”, a program će biti snimljen ”TV kolima”, ovim načinom ćemo omogućiti svim štovateljima pjesme, vina i korčulanskog festivala da putem društvenih mreža i TV kanala poslušaju i pogledaju njegov ovogodišnji sadržaj. Tiskati ćemo nosače zvuka CD-i i ostale medijske materijali, kako bi ostavili trag i pamtili još jedno festivalsko izdanje u nemilim okolnostima. Odabrane skladbe na ovogodišnjem XXVI. Festivalskom izdanju su posebne raznolikosti i kvalitete . Melodije, stihovi, aranžmani i sami izvođači su zanimljivi kao i njihovi glazbeni životopisi. Sve ćemo učiniti kako bi svima skupa još jedno festivalsko izdanje Međunarodnog Marko Polo Festa – Korčula 2021. godine ostalo u najboljem sjećanju. /F.O./

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE