Početna stranica » 200. PJEVAČA OD 20. – 22. 07. 2018. NA MARKO POLO FEST-U U KORČULI

Ovogodišnji Međunarodni Marko Polo Festival Pisme i vina će se održati u Korčuli od 20.do 22.srpnja 2018.godine

Na ovogodišnji natječaj 23. Međunarodnog Marko Polo Fest-a, festivala pisme i vina koji će se održati u gradu Korčuli od 20. – 22.srpnja 2018. godine pristiglo je 168 prijavljenih pjesama raznih autora iz Republike Hrvatske i svijeta, zadovoljno konstatira direktor Ivan Šegedin, dodatnim podatkom da je Stručni ocijenjivački žiri, odabrao 26. novih pjesama koje će odabrani pjevači izvesti u Superfinalnoj festivalskoj večeri 22. 7. 2018. pod nazivom ”Melodije Marka Pola” na glavnom korčulanskom trgu ”Plokata”. Na 23. Festivalskom izdanju koje će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, nastupati će i desetak poznatih ženskih, muških i mješovitih klapa koje su svojom izvedbom oduševljavale publiku ne samo na raznim festivalima u Republici Hrvatskoj, već diljem Europe i svijeta. Posebno iznenađenje ovogodišnjeg festivalskog izdanja će biti ”Mandolinski orkestar KUD-a Metković”, koji će pratiti u izvedbi sve klape zajedno, ističe Ivan Šegedin, direktor Međunarodnog Marko Polo Fest-a.

Osim pjesme, Marko Polo Fest je svima znan po prezentaciji, kušnji i izboru najboljih vrhunskih vina, zapravo najveći je pokretač i vikar u vinogradarstvu i vinarstvu u Republici Hrvatskoj. Vino u Hrvata je i postalo ”prehrambeni proizvod” upravo inicijativom na okruglim stolovima održanim na Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli i jednim dijelom na tradicionalnoj vinskoj manifestaciji ”Sabatina”! No i Sabatina je nekoć davno nastala upravo i ponajviše zahvaljujući nekolicini korčulanskih vinogradara koji su Marko Polo Fest pratili i podržavali kao jedinstven primjer ne samo spoja pjesme i vina već i onih duhovnih orijentalnih vrijednosti i očuvane tradicije.

Ivan Šegedin ponosito ističe ”Vinski katalog Marco Polo Products”, kojeg je organizator festivala tvrtka Šegedin d.o.o. umnožila u nakladi od preko 100.000 primjeraka i poslala u raznim prigodama na sve kontinente svijeta. Ovaj katalog vina zapravo kruži svijetom od 2001. godine, dakle punih 17. godina i jedini je za primjer tiskan u to vrijeme u Republici Hrvatskoj. Za festival ”pisme i vina”su zainteresirani razni domaći i inozemni TV kanali koji će  izravnim TV prijenosom pratiti festival. Među njima je i TV Frankfurt u Republici Njemačkoj. Tekst i foto : Niko Perić

Detaljnije  TAMARA BABIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2020.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE