Home Festival ALEKSANDAR TOKOVIĆ I IRENA KOVAČEV NA 27. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

ALEKSANDAR TOKOVIĆ I IRENA KOVAČEV NA 27. MARKO POLO FEST-u KORČULA 2022.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Aleksandar Toković je rodom iz Subotice gdje je završio ekonomski fakultet. Kao direktor studentskog centra u Subotici, direktor Republičkog centra za talente u Beogradu i direktor zavoda za zaštitu spomenika kulture, život ga veže uz mlade talente i glazbu. U pjesmama isprepletenim raznim motivima posebno ističemo njegov osjećaj prema mediteranskim melodijama, koje se provlače kroz svaku njegovu pjesmu i izvedbu.

Njegova poveznica s Dalmacijom nije slučajna, jer uglavnom svoj godišnji odmor provodi na hrvatskoj obali; Opatija, Mali Lošinj, Split, Makarska, Korčula i dr. Današnji inspektor u subotičkoj gradskoj upravi glazbeni je talent koji nastupima na raznim festivalima širi kulturu pjesme i vina. Skladba ”Himna ljubavi i vina” koju je izveo na I. Festivalu ”Ljubavi i vina” održanom 2002. godine na Valentinovo u Subotici, potvrđuje sve njegove težnje. Na festivalu u Subotici nastupali su mnogobrojni poznati izvođači poput: Aki Rahimovski, Kornelije Kovač, Gabor Lenđel, Miki Jevremović, Leo Martin, Đorđi Marijanović, Marina Perazić i mnogi drugi.

 

Aleksandar nastupa na mnogim koncertima u regiji a prvi autorski CD ”Sijećanje i ljubav” je izdao 2001. godine kada snima nešto kasnije i spotove za skladbe ”Stari znak” i ”Jedina”.  Serija koncerata pod nazivom ”Ljudi, budimo ljudi” , ”Sjećanja i ljubav”, ”Proljetni, ljetni, jesenski i zimski koncert” čine Aleksandra posebnim kao i njegov nedavni koncert ”Ljubav i vino kao stil života” gdje sav prihod od ulaznica donira za oboljele od autizma. Uskoro izlazi njegova prva knjiga pjesama a posebno ističemo njegovo članstvo Prvog vinskog viteškog reda ”Arena Zabatkiensis” – Subotički Pesak koji širi kulturu proizvodnje i kvalitete vina. Na 26. Marko Polo Fest-u 2021. godine u gradu Korčuli Aleksandar se je po prvi puta predstavio publici kao kantautor skladbom ”More vina” za koju je potpisao tekst i glazbu a aranžman Dejan Pejović.  Na ovogodišnjem 27. Međunarodnom Marko Polo Festivalu pisme i vina Korčula 2022., Aleksandar Toković će se predstaviti publici kantautorskom skladbom ”Dok tiho spava grad” koju će izvesti u duetu sa Irenom Kovačev uz pratnju Jasne Vasić na prim tamburi.

Detaljnije  MJEŠOVITA KLAPA KUMPANIJA NA XXIV. MARKO POLO FESTU KORČULA 2019.

 

 

Irena Kovačev je 1970. godine rođena u Subotici. U osnovnoj glazbenoj školi svira harmoniku i pjeva u gradskom komornom zboru ”Pro musica”. Završila je srednju glazbenu školu solo pjevanje i višu strukovnu školu za nastavnike u Subotici.

 

Irena je već dvadeset godina nastavnica glazbenog odgoja a pored nastavnog programa je uspješna voditeljica dječjih zborova koji osvajaju nagrade na raznim festivalima. Zadnjih pet godina Irena uspješno vodi ženski zbor ”Femina vox” s kojim je održala mnogobrojne koncerte. Kao vokalna solistica nastupala je na mnogobrojnim festivalima i konceratima. /F.O/

 

 

PREDSTAVLJANJE ALEKSANDAR TOKOVIĆ:

”Himna ljubavi i vina” – https://youtu.be/HddOwdc6StE

”Stari znak” – https://youtu.be/NkNIz0LKoaQ

”More vina” – https://youtu.be/tSIQOroDLfI

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE