Početna stranica » ALEKSANDAR TOKOVIĆ IZ SUBOTICE NA 25. MARKO POLO FESTU – KORČULA 2020.

ALEKSANDAR TOKOVIĆ IZ SUBOTICE NA 25. MARKO POLO FESTU – KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Aleksandar Toković je rodom iz Subotice gdje je završio ekonomski fakultet. Kao direktor studentskog centra u Subotici, direktor Republičkog centra za talente u Beogradu i direktor zavoda za zaštitu spomenika kulture, život ga veže uz mlade talente i glazbu. U pjesmama isprepletenim raznim motivima posebno ističemo njegov osijećaj prema mediteranskim melodijama koje se provlače kroz svaku njegovu pjesmu i izvedbu.

Njegova poveznica s Dalmacijom nije slučajna, jer uglavnom svoj godišnji odmor provodi na hrvatskoj obali; Opatija, Mali Lošinj, Split, Makarska, Korčula i dr. Današnji inspektor u Subotičkoj gradskoj upravi glazbeni je talent koji nastupima na raznim festivalima pokušava širiti kulturu pjesme i vina a skladbom ”Himna ljubavi i vina” izvedenom na I. Festivalu ”Ljubavi i vina” održanom 2002. godine na Valentinovo u Subotici potvrđuje sve njegove težnje.

Na festivalu u Subotici nastupali su mnogobrojni poznati izvođači poput: Aki Rahimovski, Kornelije Kovač, Gabor Lenđel, Miki Jevremović, Leo Martin, Đorđi Marijanović, Marina Perazić i mnogi drugi. Aleksandar nastupa na mnogim koncertima u regiji a prvi autorski CD ”Sijećanje i ljubav” je izdao 2001. godine kada snima nešto kasnije i spotove za skladbe ”Stari znak” i ”Jedina”.  Serija koncerata pod nazivom ”Ljudi, budimo ljudi” , ”Sjećanja i ljubav”, ”Proljetni, ljetni, jesenski i zimski koncert” čine Aleksandra posebnim kao i njegov nedavni concert ”Ljubav ivino kao stil života” gdje sav prihod od ulaznica donira za oboljele od autizma.

Uskoro izlazi njegova prva knjiga pjesama a posebno ističemo njegovo članstvo Prvog vinskog viteškog reda ”Arena Zabatkiensis – Subotički Pesak” koji širi kulturu proizvodnje i kvalitete vina. Na ovogodišnjem 25. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Aleksandar će se predstaviti publici kao kantautor skladbom ”Zadnje ure” za koju potpisuje tekst i glazbu. /F.O/

Detaljnije  TEA VUČAK ODLUKOM FESTIVALSKOG ODBORA I NA 26. MARKO POLO FESTU - KORČULA 2021.

Aleksandar Toković – Predstavljanje:

”Himna ljubavi i vina” – https://youtu.be/HddOwdc6StE

”Stari znak” – https://youtu.be/NkNIz0LKoaQ

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE