Početna stranica » ANTO POLUTA I DUET TONČI GULIN I JANES VLAŠIĆ feat KLAPA ”OŠJAK” NA 25. MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2020.

ANTO POLUTA I DUET TONČI GULIN I JANES VLAŠIĆ feat KLAPA ”OŠJAK” NA 25. MARKO POLO FESTIVALU – KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Anto Poluta je rođen 1969 godine u Dubrovniku. Završio je Srednju ugostiteljsku školu u gradu Korčuli, smjer kuhar. Pelješkom radišnosti i dalmatinskom duševnosti u Zagrebu 2001. godine postaje majstor kuharstva. Anto je već dvadestu godinu vlasnik ugostiteljskog objekta ”Dalmatinska kuća” u mjestu Drače na poluotoku Pelješcu. Cavtat, Zagreb, Portorož, Ljubljana, Sarajevo, Skopje… su samo usputne stanice u kojima je vrsni i pelješki majstor kuharstva slasnim jelima nahranio mnoga usta.

Osim ljubavi i umjeću prema kuhinji Anto spaja kuharstvo i glazbu koje se isprepleću i nadopunjuju u njegovom životu kao dvije fabule zalivene ”Plavcem malim” kojeg osobno proizvodi u svom podrumu.

Od 2007. – 2010. godine nastupa sa klapom ”Dingač” na festivalu klapa od Blata, preko Bola i Omiša do raznih glazbenih koncerata. Skuhao je Anto svoj tenor do prekrasne i zavidne izbalansiranosti a kad pri tom dodamo Tončija Gulina i Janesa Vlašića onda specijalitet kojeg spremaju u glazbenoj kuhinji može slobodno i na svijetske ”trpeze”.

Na 25. Marko Polo Festivalu u gradu Korčuli Anto Poluta uz pomoć članova klape ”Ošjak” Tončija Gulina i Janesa Vlašića izvesti će skladbu ”Dobri moj ćaća” za koju glazbu i aranžman potpisuje Tvrtko Hrelec a stihove Aljoša Đugum. /F.O./

Detaljnije  NENAD KUMRIĆ ''CHARLIE'' NA XXIV. MARKO POLO FESTU – KORČULA 2019.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE