Početna stranica » ”BASKET KLAPA OTOKA UGLJANA” NA XXV. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2020.

”BASKET KLAPA OTOKA UGLJANA” NA XXV. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTIVALU KORČULA 2020.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Zanimljiva priča o veteranima košarke ali i izvrsnim vokalima nam dolazi upravo sa otoka Ugljana. Košarkaški klub veterana otoka Ugljana ima petnaestak godina tradicije, rada i postojanja. Udruga  broji preko pedeset aktivnih članova s područja otoka Ugljana, a treninzi se održavaju dva puta tjedno u školskoj dvorani u Preku i Kalima.

Posebna zanimljivost košarkaškog kluba s otoka Ugljana je formiranje ”Basket klape otoka Ugljana”. Dalmatinskom pismom u srcu klapa nastupa na raznim humanitarnim koncertima i prigodama otoka Ugljana ali i u Zadru, Ljubljani, Opatiji, Makarskoj, Crikvenici, Beogradu, Mariboru… samo su neki od gradova u kojima je svoje sportsko – glazbeno umijeće prezentirala ova simpatična družina s našeg prekrasnog otoka Ugljana, otoka čiju površinu prekrivaju maslinici s idiličnim uvalama i slikovitim ribarskim lučicama. Veteranima otoka Ugljana osim košarkaškog umjeća, glavni ”forte” je pjevanje, zabava i druženje što je intencija u veteranskom svijetu sporta. Gdje god da se pojave rado su viđeni gosti i jednostavno plijene kako košarkaškim stasom tako i pjevačkim glasom, zbog toga ih od milja i nazivaju ”Najviša klapa u Hrvata”.

I cijela ova priča ne bi bila stvarna, da nije bilo susreta 2017. godine između klape ”Puntamika” i košarkaša s otoka Ugljana, kada je veteran Marko Polo Fest-a Denis Maričić ”Dendo”, koji je devedesetih godina svojim bratom u duetu ”Pino i Denis” ostavio pozitivan dojam i trag na korčulanskom festivalu. Suradnja sa Maričićem je bila produktivna a prva pjesma ”Ona neće čuti” snimljenim spotom ugledala je svijetlo dana i postala najslušanija u eteru, kada je izvedena na CMC televiziji u izdanju Croatia Recordsa u siječnju 2018. godine.

Nastavak uspješne suradnje s Denisom Maričićem ”Dendom” rezultira izlazak i druge skladbe uspješnice ”Cvit bez vode”, kojom se ”Basket klapa otoka Ugljana” predstavlja na festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu gdje je nagrađena dugotrajnim pljeskom publike. Na ovogodišnjem XXV. Međunarodnom Marko Polo Fest-u ”Basket klapa otoka Ugljana” predstaviti će se korčulanskoj publici novom skladbom koja se snima u studiju ”Music 4 life” uz producente Tomislava Pehara i Denisa Maričića ”Denda”. Članovi najviše klape u Hrvata su: Alen Svorcina solist i prvi tenor, Zlatko Mrva drugi tenor, Goran Pavin bariton i gitara, Željko Torbarina bariton i gitara, Branko  Kolega bariton, Tomislav Šoša bas, Anđelko Mišlov bas i Mladen Končurat bas. I što im poželjeti osim dobrodošlice na Korčulu, još jednu kvalitetnu skladbu i najbolju izvedbu. /F.O./

Detaljnije  FURLANOV ''MEGAHIT'' NA XXIII. MARKO POLO FEST-U KORČULA 2018.

Predstavljanje ”Basket klape otoka Ugljana”

”Ona neće čuti” – https://youtu.be/QTgg5FfuA-s

”Cvit bez vode” – https://youtu.be/Jkmejan5W6s

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE