Početna stranica » ”DI JE PISMA I VINO, NE FALI NI JUBAVI” – MARKO POLO FEST KORČULA 2023.

”DI JE PISMA I VINO, NE FALI NI JUBAVI” – MARKO POLO FEST KORČULA 2023.

Objavio Ivo
0 komentar

Na ovogodišnji natječaj XXVIII. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina koji će se održati u gradu Korčuli 21., 22. i 23. srpnja 2023. godine prijavljeno je preko 120 pjesama. Obzirom da natječaj traje do 1. svibnja 2023. godine  a da su još neke od naručenih skladbi u izradi, nismo još u mogućnosti objaviti  sve izvođače kao i 20. skladbi koje će odabrati Stručni ocijenjivački sud. U Superfinalnoj večeri ”Melodije Marka Pola” 23. srpnja biti će izvedeno 20. najboljih izabranih skladbi, kojoj prethodi klapska acapela večer ”Pisma i vino” na kojoj će nastupati mnoge klapa a posebno ističemo klapu ”Cambi” Iz Kaštel Kambelovca, laureate klapske pisme.

Ovogodišnje skladbe su znatno kvalitetnije od nekoliko prethodnih godina i sa time smo iznimno zadovoljni. Njihova raznolikost u smislu glazbenih pravaca je posebna i u kvalitetnijoj izradi aranžmana koji prate određene trendove. I ovogodišnje 28. Festivalsko izdanje će se pamtiti po mnogo čemu jer ”di je pisma i vino, ne fali ni jubavi”. I ovogodišnji Marko Polo Fest će započeti kušnjom vina 21. srpnja 2023. godine s time što ćemo kušnju organizirati na posve drugačiji način već do sada, bez bodovanja i bez enologa kao što radimo i za pismu. Nakon kušnje će biti podjeljeni glasački listići sa svim uzorcima vina pristiglih na Natječaj a stručni tim će sačinjavati 20. najboljih vinoljubaca. 10. Doktora, 5 izvođača festivala i 5 gostiju koji svake godine prate festival. Sigurni smo kako će ovaj način ocijenjivanja biti poseban i spektakularan i samim tim što će komisiju sačinjavati 10 žena i 10 muškaraca. Najbolja vina će osvojiti kao i svake godine nagrade a ”top vino” šampionsku plaketu ”Marko Polo”. Ovogodišnji voditelji Marko Polo Fest-a će biti Nila Miličić Vukosavić direktorica i dugogodišnja voditeljica HRT-a Dubrovnik i njen suprug čarobnog voditeljskog glasa Sebastijan Vukosavić, koji će se na festivalu predstaviti i svojom novom glazbenom numerom ”Golubica” u duetu pod nazivom ”Sila neba”. /F.O./        

Detaljnije  TAMARA BABIĆ NA MARKO POLO FEST-u – KORČULA 2020.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE