Početna stranica » FRANO BAŠIĆ IZ NJEMAČKE NA MARKO POLO FEST KORČULA 2019.

FRANO BAŠIĆ IZ NJEMAČKE NA MARKO POLO FEST KORČULA 2019.

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Frano Bašić je rođen 1987. godine u Posušju gdje je i započeo svoju glazbenu karijeru. Od 15. godine živi u Republici Njemačkoj u gradu Essenu. Po dolasku u Essen pjevao je u raznim glazbenim grupama na raznim veselicama, svadbama i glazbenim događanjima.  

Nedavno je objavio svoju prvu kantautorsku singl pjesmu ”Neretva”, koja je za kratko vrijeme dosegla zavidan broj pregleda na društvenim mrežama. Sve Bašićeve skladbe su iskreno nadahnute priče inspirirane osobnim životnim situacijama i tradicijom u kojim je melodijska linija i glazbena podloga dominanta podneblja iz kojeg potiče. Frano ističe: ”Najviše volim nastupati na veselicama u kojima ljudi opušteno uživaju i dobro se zabavljaju”.

Ovogodišnji nastup s Joškom Čagalj – ”Jole”, na velikom koncertu u Wuppertalu posebno pamti kao događaj za pamćenje, na temelju kojeg gradi svoj glazbeni karakter i odnos prema glazbenom trendu. Nakon ”Neretve” snimio je pjesmu ”Zemlja didova” a uskoro izlazi i pjesma ”Trebižat” s kojom se Frano najviše ponosi i veseli njenoj studijskoj finalizaciji i skoroj objavi za koju ističe: ”Ova pjesma ima za mene posebno značenje, a zbog njenih karakteristika planiram za nju snimiti i video spot”.  Što se zapravo krije u albumu kojeg uz producenta Dennija Lagera Bašić privodi kraju u studiju u Düsseldorfu uskoro ćemo saznati

Na ovogodišnjem XXIV. Marko Polo Fest-u u gradu Korčuli Frano Bašić će se predstaviti skladbom ”Dalmacijo, milo moje” za koju glazbu i tekst potpisuje Goran Šimunović a aranžman Franjo Valentić. /F.O./

Predstavljanje Frano Bašić:

”Neretva” – https://youtu.be/RVGdQkqmaD0

”Zemlja didova” – https://youtu.be/KS5xHiFgfzY

 

 

Detaljnije  IGOR CUKROV OSVOJIO GRAND PRIX MARKO POLO FESTA KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE