Home Festival GRAND PRIXA ZA NAJBOLJA VINA NA 26. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2021. DOBILA GORIŠKA BRDA DOBROVO

GRAND PRIXA ZA NAJBOLJA VINA NA 26. MEĐUNARODNOM MARKO POLO FESTU KORČULA 2021. DOBILA GORIŠKA BRDA DOBROVO

Objavio Bizz Plus
0 komentar

Danas, u petak 16. srpnja 2021. godine u konobi ”Komin” u gradu Korčuli prezentacijom i kušnjom na XXVI. Međunarodnom Marko Polo Festu – Korčula 2021. ocijenjena su skupno vina pristigla na ovogodišnji festivalski natječaj.

Od prijavljenih 38 bijelih i 36 crnih vina iz Republike Hrvatske i susjedne Republike Slovenije, komisija u sastavu 5 naših najboljih vinoljubaca osim ocjena za kvalitetu vina, ocijenila je etikete i ambalažu za svakog proizvođača vina i vinogradara. Mnogi proizvođači koji su tradicionalno vezani za Marko Polo Fest su unijeli novine kako u kvaliteti tako i etiketiranju vinskih proizvoda. II. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je PZ ”Podšpilje” sa otoka Visa za endemičnu sortu ”Vugava”. II. Nagradu za najbolja crna vina osvojila je vinarija PZ ”Putniković” s poluotoka Pelješca. I. Nagradu za najbolja bijela vina osvojila je vinarija ”Enjingi” – Vetovo a I. nagradu za najbolja crna vina vinarija ”Vinoplod” iz Šibenika.

Šampion i dobitnik ovogodišnje Grand Prixa 26. Međunarodnog Marko Polo Festivala pisme i vina Korčula 2021. je vinarija ”Vinska Klet – Goriška Brda iz Republike Slovenije. /F.O./

Detaljnije  TEA VUČAK ODLUKOM FESTIVALSKOG ODBORA I NA 26. MARKO POLO FESTU - KORČULA 2021.

Povezane objave

Marco Polo Fest – portal iz svijeta poslovanja. Pratite novosti na našem portalu Marco Polo Fest. Novosti vezane uz: ekonomiju, financije, kulturu, turizam, gastronomiju, tehnologiju i sport.

© Copyright 2022. | Design by WEB APLIKACIJE